Ferrari: 'Mercedes is het niet gewend om klappen te krijgen'

30 aug. 2018 14:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene denkt dat Mercedes kwetsbaar is nu het op onbekend terrein strijdt. Waar de Duitse constructeur voorheen altijd de klappen uitdeelde, moet het team ze nu vooral incasseren.

Maurizio Arrivabene sprak tijdens het Milan Festival waar zijn team demo's verzorgde de hoop uit te kunnen profiteren van Mercedes' moment van zwakte. Volgens de Italiaan bevindt Mercedes zich in een compleet nieuwe situatie:

"Mercedes zit nu in de hoek waar de klappen vallen en dat zijn ze niet gewend. In de laatste jaren waren wij het die steeds opnieuw op moesten krabbelen als Mercedes weer eens klappen uitdeelden. We kregen ze links en rechts om de oren, maar zijn altijd weer opgestaan."

"Het was echter altijd een kwestie van tijd voordat wij met onze agressieve strategie de rollen zouden omkeren. We wisten al hoe het was om de incasseren, nu is het tijd om zelf klappen uit te delen."

Ferrari staat er momenteel erg goed voor, maar mag niet verslappen, weet Arrivabene: "De boodschap naar iedereen in het team is dan ook heel duidelijk. We moeten de druk op Mercedes vol op de ketel zien te houden. We zijn op de weg terug, maar staan in punten nog steeds achter."

"Het winnen van een race betekent dan ook niet dat je automatisch het kampioenschap wint. We moeten Mercedes onder druk blijven zetten, iets wat ze vanuit de laatste jaren niet gewend zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen