Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari mikt op poleposition in Hongarije: "Moet mogelijk zijn"

Poleposition voor Ferrari. De laatste keer was tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan voor Charles Leclerc. Maar dit weekend moet het ook mogelijk zijn, als we Fred Vasseur mogen geloven.

Fred Vasseur is begin dit jaar als teambaas aangesteld bij Ferrari om de rust in het team weder te laten keren. De prestaties blijven alleen nog een beetje uit. Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië eindigden zijn coureurs net binnen de punten, terwijl Charles Leclerc zich op de vierde en Carlos Sainz op de vijfde plek kwalificeerden. Dat het in Silverstone toch niet helemaal zoals verwacht ging, erkent de Ferrari-teambaas ook tegenover Motorsport . "Het lag aan een combinatie van een aantal dingen. We hadden wel de potentie om op de eerste rij te staan, maar we maakten een paar fouten. Op zondag was er meer wind en we wisten dat we daar tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië last van zouden hebben. We werken eraan om te verbeteren daar waar we zwak zijn. Dat is beter dan een concept kopiëren van iemand anders."

"Het gat met Red Bull is klein"

De Fransman heeft dan ook de verwachting dat het in Hongarije alleen maar beter kan gaan. "We zijn beter in langzame bochten en bochten van 90 graden dan bijvoorbeeld haarspeldbochten. Althans, dat is wat we tot nu toe gezien hebben." De belangrijkste factor op de Hungaroring is volgens hem de wind. "Maar Spa Francorchamps zal ook een circuit zijn dat goed past bij de karakteristieken van onze auto. Daar zijn maar twee hogesnelheidsbochten." Vasseur legt de lat voor zijn coureurs wel erg hoog, want hij verwacht dat ze de snelste tijd kunnen rijden in de kwalificatie op zaterdag: "Een poleposition moet mogelijk zijn. Het gat met Red Bull is klein, als je bedenkt dat we in Djeddah één ronde achter lagen terwijl we in Oostenrijk 20 seconden achter Red Bull finishten." Ferrari sloot de vrijdag in Hongarije inderdaad af als snelste. Maar of het Red Bull kan verslaan? Leclerc heeft er een hard hoofd in.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"