Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

'Ferrari moet astronomisch bedrag betalen voor komst Newey'

De Formule 1-transfermarkt heeft de ene na de andere verrassing in petto en vooral over de toekomst van Adrian Newey wordt regelmatig gesproken. Toch lijkt het laatste woord er nog lang niet over gezegd, want er liggen nog meerdere kapers op de kust.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten omtrent de toekomst van Adrian Newey houdt de Formule 1-wereld de laatste dagen in zijn greep, maar van een concrete beslissing is tot nu toe nog geen sprake. Newey en Red Bull vormden de afgelopen jaren een gouden combinatie, maar de topontwerper zou niet langer gelukkig zijn met de interne onrust binnen het team en zou, zo heeft RacingNews365 begrepen, aan het einde van het jaar zijn succesvolle periode bij Red Bull willen afsluiten.

Gazzetta dello Sport meldt nu dat andere teams flink in de buidel moeten tasten om Newey binnen te halen. Het Italiaanse medium schrijft: "Super consulent naar Ferrari, maar er is 100 miljoen nodig voor zijn komst. De slag op de transfermarkt is echter mogelijk! Hij zou bij Ferrari terecht kunnen komen en met Hamilton samen kunnen gaan werken, iets wat hij altijd al heeft gewenst. Er is nu een strijd om het dreamteam te maken, om de successen van de zero's te herhalen bij Ferrari."

De krant meldt ook dat er andere kapers op de kust zijn. "Voor nu is het duidelijk dat Aston Martin samen met Aramco al heeft geprobeerd om Newey binnen te halen, voor 100 miljoen verspreid over vier jaar. Dat zou Newey echter hebben afgewezen en dus lijken alleen Ferrari en Mercedes nog kans te maken op de komst van Newey. Gezien de strijd die Wolff heeft met Horner en het feit dat Mercedes een technicus hard nodig heeft, zal ook Mercedes er alles aan doen om hem binnen te halen."

"Mercedes heeft de fabriek in Groot-Brittannië liggen wat een voordeel lijkt te zijn, maar misschien kan Ferrari de strijd toch winnen wanneer men een rol als consulent creëert voor Newey waarbij hij niet naar iedere race hoeft te komen."

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Miami staat alweer race nummer zes op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen hier drie zeges op een rij behalen of steekt iemand anders hier een stokje voor?

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"