Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Ferrari moet boeten voor opmerkelijke overtreding Leclerc

Charles Leclerc werd na de derde vrije training voor een bijzondere overtreding op het matje geroepen door de stewards. De Scuderia veranderde namelijk de bandenspanning van de auto, terwijl hij niet op de juiste positie stond. De stewards hebben het team van Ferrari daarvoor een boete gegeven van 5.000 euro.

Leclerc Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc en Ferrari werden tijdens de derde vrije training betrapt op een wel heel opvallende overtreding. De stewards riepen de Monegask en zijn team namelijk op het matje wegens het veranderen van de bandenspanning, wat volgens de wedstrijdleiding niet geheel volgens procedure is uitgevoerd. 

Leclerc stond namelijk in het vak waar normaal gesproken ook de pitstops uitgevoerd worden. Volgens de reglementen is het niet toegestaan om daar de bandenspanning te veranderen. Leclerc en Ferrari deden het echter wel op die plek en dat konden de stewards niet waarderen. 

Inmiddels is bekend dat het, naast een opmerkelijke overtreding, ook een hele dure is geworden. Leclerc en een vertegenwoordiger van Ferrari hebben zich bij de stewards gemeld, die vervolgens besloten de Italiaanse renstal een boete te geven voor het incident. Het bedrag? 5.000 euro...

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na uitstekende kwalificatie Verstappen in Singapore