Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari moet een keuze maken tussen Leclerc en Sainz: "Belangrijk dat Vasseur dat uit gaat spreken"

Langzaam maar zeker richt de Formule 1-wereld de ogen op 2024, want de grote vraag is wie Red Bull uit gaat dagen. Wordt het Mercedes of misschien toch Ferrari? Giedo van der Garde geeft in een exclusief interview met RacingNews365 zijn mening over de situatie bij de beide teams. Volgens de voormalige Formule 1-coureur moet Ferrari een belangrijke keuze gaan maken.

Leclerc Sainz
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De pikorde was duidelijk in 2023. Red Bull domineerde in de Formule 1 en was stukken sneller dan de rest van het veld. Met 21 zeges in 22 races en een zeer sterke Max Verstappen bleef de concurrentie met vraagtekens achter. Kunnen we volgend jaar wel om het kampioenschap strijden als we een betere auto bouwen?

Eén ander team wist dus wel een race te winnen: Ferrari. Carlos Sainz reed de race van zijn leven in Singapore en maakte zo optimaal gebruik van een minder weekend voor Red Bull. Toch is Charles Leclerc doorgaans ietsje sneller, al was het verschil afgelopen jaar vrij klein tussen de beide kemphanen. Ferrari koos uiteindelijk niet voor een uitgesproken kopman, al vindt Giedo van der Garde dat Leclerc die status wel verdient.

"Ik denk wel dat dat gaat gebeuren", vertelt Van der Garde in een exclusief interview met RacingNews365. "Het is heel belangrijk dat Vasseur uit gaat spreken dat Leclerc de nummer één is binnen het team. Ferrari heeft wel wat stapjes gezet dit seizoen. Strategisch zijn ze beter geworden, de pitstops zijn beter geworden en de auto was een raket op de lange rechte stukken. In 2022 was dat totaal niet zo, dus qua drag is het ook beter geworden.

"Alleen is het nu de vraag hoe de auto van volgend jaar gaat worden", vervolgt Van der Garde zijn verhaal. "Als ze eenmaal een auto voor zeges en kampioenschappen kunnen bouwen, denk ik dat Leclerc het Verstappen weleens moeilijk kan gaan maken. Ik denk dat deze jongen heel hard auto kan rijden. Hij is supergoed in de kwalificaties en de betere ten opzichte van Sainz."

"Lewis gaat door"

De situatie bij Mercedes wordt ook interessant richting 2024. Lewis Hamilton en George Russell hopen eindelijk weer mee te doen om zeges en titels. Hamilton is nog altijd op zoek naar zijn achtste wereldtitel, maar gaat de Brit door als in 2025 zijn contract afloopt? "Ik schat in dat Lewis doorgaat. Hij gaat dan ook de keuze maken of hij bij Mercedes blijft of ergens anders heen gaat. Hij maakt die keuze zo dat hij zijn achtste titel binnen kan halen, want tot nu toe waren al zijn keuzes juist."

Van der Garde licht zijn stelling toe. "De afgelopen paar jaar was de Red Bull een stukje sneller dan de Mercedes, maar daarvoor ging hij naar McLaren, toen naar Mercedes en won hij een paar kampioenschappen. Nu zijn het wat mindere tijden, maar misschien staan ze er volgend jaar wel weer bij. Als eenmaal het nieuwe reglement komt (in 2026 red.), maakt hij weer een keuze die de goede kant op gaat. Misschien is dat wel weer de goede en kan hij weer een titel binnenhalen."

Bekijk hieronder het hele interview met Van der Garde!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami