Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari moet eigen testdagen noodgedwongen omgooien door onduidelijke FIA-regels

De eerste Formule 1-tests ter voorbereiding op 2022 zouden deze week al plaatsvinden bij AlphaTauri en bij Ferrari, maar laatstgenoemd team moet de testdagen omgooien nadat er nog altijd onduidelijkheid is over een FIA-reglement.

Eerder deze week werden door Ferrari en door AlphaTauri testdagen aangekondigd. Beide teams testen deze week met oudere Formule 1-bolides, want een test met de auto's van 2022 is niet toegestaan. AlphaTauri zal deze week testen met de AT01 van 2020, terwijl Ferrari van plan was met de 2021-bolide te gaan rijden. Normaal gesproken mag men niet zomaar met een recent exemplaar van vorig seizoen testen, maar RacingNews365 heeft vernomen dat de FIA dit jaar reglementswijzigingen door zou voeren. Doordat de 2022-bolides enorm verschillen ten opzichte van de auto van vorig seizoen, zou het veiligheidsorgaan van de autosport geen probleem zien in het uitvoeren van test met de 2021-modellen. De reglementen zijn echter nog niet gewijzigd.

Ferrari gaat testen met ouder model

Ferrari heeft haar programma in ieder geval aan moeten passen. De SF21 blijft in de garage staan, want hier mag vooralsnog toch niet mee getest worden. De Italiaanse renstal zal de komende dagen de SF71H-bolide uit 2018 gebruiken. Charles Leclerc, Carlos Sainz en Robert Schwartzman zullen hiermee in actie komen op het privécircuit van Ferrari in Fiorano.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"