Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari moet 'historische problemen' oplossen om Verstappen en Red Bull te verslaan

Ferrari doet dit seizoen weer mee vooraan het veld, maar toch worden er zo nu en dan slechte beslissingen gemaakt die vele punten kosten. Afgelopen weekend was dat weer het geval, toen Charles Leclerc een overwinning in rook op zag gaan.

Weliswaar was het Carlos Sainz die uiteindelijk de Britse Grand Prix namens Ferrari won, voordat de safety car met nog ruim tien ronden op de baan kwam, lagen de Italianen nog op de posities één en twee. Charles Leclerc ging aan de leiding, maar omdat Ferrari de slechte keuze maakte en met Leclerc niet naar de zachte band ging, zakte hij terug naar P4. Een potentiële één-twee ging zo in rook op. Volgens oud-coureur Johnny Herbert wordt het tijd dat Ferrari eens goed kijkt naar Red Bull. "Red Bull maakt soms wat risicovolle keuzes om hun coureurs in een zo goed mogelijke positie te brengen, maar mijn God zij nemen echt briljante beslissingen, waardoor hun coureurs kunnen profiteren", zo vertelt de voormalig coureur van onder meer Benetton bij Sky Sports .

Ferrari maakt historische fouten

Volgens Herbert moet Ferrari haar problemen aan de pitmuur snel oplossen. Doen ze dat niet, dan lopen Red Bull en Max Verstappen met de wereldtitels weg. "Op het strategische vlak komt Ferrari nog steeds enorm tekort. Het is een historisch iets, dat Ferrari zulke fouten maakt. Niet alleen dit seizoen, maar ook in het verleden", zucht Herbert. "In Maranello moeten ze echt eens goed hergroeperen en de koppen bij elkaar steken, zodat ze niet nogmaals in dit soort situaties terecht komen. Iedereen vond dit een slechte beslissing, zelfs de gemiddelde Formule 1-fan. Hoe kunnen ze dat zelf niet zien als ze alle mogelijke informatie mogelijk hebben, zowel aan de pitmuur als in de fabriek in Italië?" "Ze blijven dezelfde fouten maken. Dat is het ongelooflijke hieraan. Andersom is het juist het sterke punt van Red Bull en ook van Mercedes. Ferrari komt op dat vlak momenteel tekort", aldus de voormalig Grand Prix-winnaar.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst