Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari moet 'historische problemen' oplossen om Verstappen en Red Bull te verslaan

Ferrari doet dit seizoen weer mee vooraan het veld, maar toch worden er zo nu en dan slechte beslissingen gemaakt die vele punten kosten. Afgelopen weekend was dat weer het geval, toen Charles Leclerc een overwinning in rook op zag gaan.

Leclerc Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB
Weliswaar was het Carlos Sainz die uiteindelijk de Britse Grand Prix namens Ferrari won, voordat de safety car met nog ruim tien ronden op de baan kwam, lagen de Italianen nog op de posities één en twee. Charles Leclerc ging aan de leiding, maar omdat Ferrari de slechte keuze maakte en met Leclerc niet naar de zachte band ging, zakte hij terug naar P4. Een potentiële één-twee ging zo in rook op.

Volgens oud-coureur Johnny Herbert wordt het tijd dat Ferrari eens goed kijkt naar Red Bull. "Red Bull maakt soms wat risicovolle keuzes om hun coureurs in een zo goed mogelijke positie te brengen, maar mijn God zij nemen echt briljante beslissingen, waardoor hun coureurs kunnen profiteren", zo vertelt de voormalig coureur van onder meer Benetton bij Sky Sports.

Ferrari maakt historische fouten

Volgens Herbert moet Ferrari haar problemen aan de pitmuur snel oplossen. Doen ze dat niet, dan lopen Red Bull en Max Verstappen met de wereldtitels weg. "Op het strategische vlak komt Ferrari nog steeds enorm tekort. Het is een historisch iets, dat Ferrari zulke fouten maakt. Niet alleen dit seizoen, maar ook in het verleden", zucht Herbert.

"In Maranello moeten ze echt eens goed hergroeperen en de koppen bij elkaar steken, zodat ze niet nogmaals in dit soort situaties terecht komen. Iedereen vond dit een slechte beslissing, zelfs de gemiddelde Formule 1-fan. Hoe kunnen ze dat zelf niet zien als ze alle mogelijke informatie mogelijk hebben, zowel aan de pitmuur als in de fabriek in Italië?"

"Ze blijven dezelfde fouten maken. Dat is het ongelooflijke hieraan. Andersom is het juist het sterke punt van Red Bull en ook van Mercedes. Ferrari komt op dat vlak momenteel tekort", aldus de voormalig Grand Prix-winnaar.

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen