Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Ferrari moet Raikkonen aan de kant zetten'

Kimi Raikkonen moet zijn helm aan de wilgen hangen en Ferrari moet doorpakken. Althans dat is de mening van voormalig F1-coureur Martin Brundle.

Even had Raikkonen een opleving aan het begin van het seizoen, maar inmiddels presteert de Fin alweer op het matige niveau van de afgelopen vier seizoenen. Daarin kon hij nooit een vuist maken ten opzichte van teamgenoten Alonso en Vettel. Brundle vond het optreden van Raikkonen in Canada benedenmaats en roept Ferrari dan ook op om een opvolger te zoeken. "Ferrari moet zich zorgen maken over Kimi. Ik weet dat hij een van de populairste coureurs in de Formule 1 is, maar na zijn fout in de kwalificatie finishte hij liefst 30 seconden achter Vettel. Wat gaan ze doen? Kimi is aan het einde van zijn carrière. Soms laat hij nog zijn echte snelheid zien, maar hij is niet langer de coureur die echt kan presteren."

Daar waar Mercedes bij mindere dagen van Hamilton kan vertrouwen op Bottas, weet Raikkonen nooit te schitteren bij Ferrari. Daardoor staan de Italianen op achterstand in het WK en speelt Kimi geen rol in de titelstrijd. "Hij is ook geen ideale back-up voor Vettel. Het winnen van het constructeurskampioenschap is erg belangrijk voor Ferrari, ze zetten niet voor niets het lijstje met titels op het dashboard van hun sportauto's. Om weer te winnen hebben ze een coureur als Ricciardo of Leclerc nodig volgend jaar en Vettel moet daar maar me dealen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden