© Ferrari

Nieuwsoverzicht

'Ferrari moet Raikkonen aan de kant zetten'

13 jun. 2018 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Kimi Raikkonen moet zijn helm aan de wilgen hangen en Ferrari moet doorpakken. Althans dat is de mening van voormalig F1-coureur Martin Brundle.

'Tijd voor Raikkonen om de F1 gedag te zeggen'

Even had Raikkonen een opleving aan het begin van het seizoen, maar inmiddels presteert de Fin alweer op het matige niveau van de afgelopen vier seizoenen. Daarin kon hij nooit een vuist maken ten opzichte van teamgenoten Alonso en Vettel.

Brundle vond het optreden van Raikkonen in Canada benedenmaats en roept Ferrari dan ook op om een opvolger te zoeken.

"Ferrari moet zich zorgen maken over Kimi. Ik weet dat hij een van de populairste coureurs in de Formule 1 is, maar na zijn fout in de kwalificatie finishte hij liefst 30 seconden achter Vettel. Wat gaan ze doen? Kimi is aan het einde van zijn carrière. Soms laat hij nog zijn echte snelheid zien, maar hij is niet langer de coureur die echt kan presteren."

Daar waar Mercedes bij mindere dagen van Hamilton kan vertrouwen op Bottas, weet Raikkonen nooit te schitteren bij Ferrari. Daardoor staan de Italianen op achterstand in het WK en speelt Kimi geen rol in de titelstrijd.

"Hij is ook geen ideale back-up voor Vettel. Het winnen van het constructeurskampioenschap is erg belangrijk voor Ferrari, ze zetten niet voor niets het lijstje met titels op het dashboard van hun sportauto's. Om weer te winnen hebben ze een coureur als Ricciardo of Leclerc nodig volgend jaar en Vettel moet daar maar me dealen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen