Ferrari-motor bizar snel: Halve seconde tijdwinst op rechte stukken

22 jul. 2018 07:45 Ruud Dimmers 0 reacties
Ferrari was heer en meester op het circuit van Hockenheim en niet alleen het fabrieksteam schitterde. De teams van Haas en Sauber stegen wederom boven zichzelf uit. Volgens concurrent Mercedes is de Italiaanse krachtbron bijzonder snel.

"Ze zijn zo snel op de rechte stukken. We hadden niet verwacht dat ze daar al minstens drie tienden zouden winnen", laat Lewis Hamilton weten.

Mercedes had vier jaar lang de beste motor, maar ook teambaas Toto Wolff erkent dat Duitsers achter de feiten aanlopen: "Ze winnen gewoon een halve seconde per ronde op de rechte stukken hier."

Het gat op de door Renault aangedreven teams is nog groter. Zo sprak Max Verstappen over een verlies van zeven tienden per ronde in sector twee. De sector waarin motorvermogen zeer belangrijk is.

De concurrentie plaatst inmiddels vraagtekens bij de plotselinge vermogenswinst van Ferrari. Deze zou niet afkomstig zijn van de verbrandingsmotor, maar vanuit de MGU-K. Mercedes eist uitleg van de FIA over de 'sjoemelsoftware' die Ferrari volgens hen gebruikt. Hierdoor zouden ze meer vermogen vanuit de MGU-K verkrijgen dan is toegestaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen