Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari neemt per direct afscheid van F1-kopstuk voor overstap en introduceert vervanger

De verwachte exit van Ferrari-kopstuk Laurent Mekies is voorafgaand aan de Grand Prix van België doorgevoerd. Mekies zal niet aanwezig zijn op het circuit en heeft nu het team verlaten zodat hij in 2024 kan starten als teambaas van AlphaTauri.

Eerder dit Formule 1-seizoen werd al bekendgemaakt dat Laurent Mekies, de assistent-teambaas en Racing Director van Ferrari, in 2024 de overstap zou gaan maken naar AlphaTauri. Hier vervangt hij teambaas Franz Tost, die eind dit jaar met pensioen gaat.

Hoe lang Mekies door zou gaan bij de Scuderia was nog even afwachten, maar met een verplichte 'gardening leave' wist men al dat hij het seizoen niet zou gaan completeren bij Ferrari. Het Italiaanse topteam laat nu vlak voor het raceweekend in België weten dat Mekies per direct niet meer werkzaam is voor het team.

"Ferrari bedankt Laurent na vierenhalf seizoen werkzaamheden, waarin het team zeven overwinningen behaalde. Het hele team bedankt hem voor zijn grote bijdrage in die jaren", laat de Scuderia weten in een statement.

Diego Loverno vervanger van Mekies

Ferrari laat weten dat Diego Loverno vanaf nu de taken van Laurent overneemt. Hij zal de rol van Sporting Director op zich nemen en hiermee alle sportieve zaken voor het F1-team afhandelen. Ook onderhoudt hij het contact tussen Ferrari en de FIA.

Loverno is zeker geen onbekende bij Ferrari. De Italiaanse engineer heeft de afgelopen 23 jaar in Maranello gewerkt en zal nu zijn nieuwe rol vervullen aan de pitmuur. Hierbij rapporteert hij rechtstreeks aan teambaas Fred Vasseur.

Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt