Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari niet bang om veto te gebruiken ondanks tevredenheid over nieuwe regels

Ferrari is tevreden met de huidige reglementswijzigingen voor het seizoen van 2021, maar volgens het team staan de wijzigingen nog in de kinderschoenen. Mochten de regels zich de verkeerde kant op ontwikkelen, dan is het Italiaanse team niet bang om haar vetorecht te gebruiken.

Afgelopen donderdag werden de nieuwe reglementen voor het Formule 1-seizoen van 2021 gepresenteerd. Op sportief, technisch en financieel vlak zal er veel veranderen. Ferrari is tevreden met de huidige voorstellen, maar houdt wel een slag om de arm. "De reglementen zijn een goed uitgangspunt. Alle teams tezamen moeten aan de regels werken om ze te verbeteren", vertelt een woordvoerder van Ferrari aan Motorsport-Total . "Deze regels moeten wel verfijnd worden voor de start van 2021, want ze staan nog erg in de kinderschoenen. " De Italiaanse renstal wil dus verbeteringen zien aan de huidige voorstellen voor 2021. Mochten de verbeteringen in de ogen van Ferrari de Formule 1 beschadigen, dan heeft het team het vetorecht om te gebruiken om de reglementswijzigingen tegen te houden. Ferrari maakt duidelijk dat het team liever niet het recht wil gebruiken, maar het wel doet als de regels in Ferrari's ogen schadelijk zullen zijn voor de sport.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin door Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel uitvoerig wordt vooruitgeblikt op het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"