Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari onthult nieuw probleem voorafgaand aan GP van Frankrijk

Ferrari en motorafnemer Alfa Romeo hebben voorafgaand aan de GP van Frankrijk nieuwe problemen gemeld. Bij het laatstgenoemde team worden er al maatregelen getroffen met nieuwe onderdelen.

De problemen bij Ferrari en de door een Ferrari-motor aangedreven bolides zijn nog niet helemaal. Sterker nog, er komen andere problemen aan het licht. Twee weken geleden in Oostenrijk plofte de motor van Carlos Sainz, maar voorafgaand aan de GP van Frankrijk onthult hij een ander probleem bij Ferrari. Het probleem is te merken bij de racestarts van de Italiaanse renstal. Van een uitvalbeurt zal het niet komen, maar de Scuderia kan de eerste meters niet aanvallen en moet eerder 'overleven', om vervolgens pas na de eerste bocht écht te kunnen racen. "We hebben een probleem op onze auto ontdekt, dit jaar, waardoor we geen start kunnen uitvoeren zoals we vorig jaar deden", bevestigt de Spanjaard aan onder andere RacingNews365. "We weten waar het probleem ligt, we spreken er alleen iet vaak over. Het is niet zo dat we elke start ineens terugvallen of iets dergelijks, maar het zijn waarschijnlijk niet de beste starts die we kunnen uitvoeren met deze auto. Hopelijk gaat het beter gedurende het jaar en volgend jaar."

Ook Alfa Romeo meldt een probleem

Bij Alfa Romeo, afnemer van de Ferrari-motoren, ziet men nog een probleem. Ook hier gaat het mis bij de start van de race, zo legt Valtteri Bottas uit in Frankrijk. "We werken als team goed samen met Ferrari, want er is een probleem wat niet helemaal bij Sauber ligt. Er zijn ook wat issues van Ferrari, al komt het een beetje van beide kanten." De Finse coureur legt uit dat de koppeling niet naar behoren werkt, waardoor er zelfs posities worden verloren. Bij Alfa Romeo krijgen ze dit weekend een nieuwe koppeling om het probleem op te lossen. "We gaan ze in de vrije trainingen voor het eerst gebruiken, maar het is iets waar Ferrari al een hele tijd mee bezig is. Nu hebben we eindelijk wat nieuwe onderdelen voor de koppeling, dus dat zouden de oscillaties moeten voorkomen." Het probleem is aanzienlijk, zo legt Bottas uit. "Het is best een groot nadeel. We verliezen posities bij de start, gemiddeld gezien, en dat is niet goed omdat het middenveld al zo krap op elkaar zit. Als je dan ergens achter valt en er twintig ronden achter vastzit, dan maakt het je leven niet makkelijker."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi