Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari ontkent bestaan van verbeterde 'raketmotor': "Een grap!"

Langzaam maar zeker komen de Formule 1-teams met meer informatie over 2023, maar over de auto en de motoren wil men natuurlijk nog lang niet open kaart spelen. In de paddock vermoedt men dat Ferrari een enorme slag heeft geslagen met de motor, maar teambaas Fred Vasseur lacht erom en ontkent.

Charles Leclerc Ferrari Abu Dhabi GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hoewel er sinds begin 2021 een engine freeze van kracht is in de Formule 1, zijn er toch een aantal manieren om prestaties van de krachtbron te verbeteren. Dit gaat vooral om de betrouwbaarheid, maar naar verluidt is het de teams zo ook gelukt om meerdere pk's te winnen en dus in 2023 met meer motorvermogen aan de start te verschijnen.

Onlangs deden er sterke geruchten de ronde dat Ferrari de grote winnaar is op het gebied van de 'nieuwe' motor. Er zou zelfs een vermogenstoename van maar liefst 30 pk te zijn gevonden, al vonden naar verluidt Honda en Mercedes ook een aantal extra paardenkrachten. Zo veel als Ferrari, echter, vond niemand.

Als dit waar blijkt te zijn natuurlijk. Ferrari zelf ontkent het in ieder geval stellig. Toen kersverse teambaas Frederic Vasseur er naar werd gevraagd, schoot hij direct in de lach. "Dat met de nieuwe krachtbron: ik weet niet waar die getallen vandaan komen, maar het is gewoon één grote grap!", zegt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365.

Betrouwbaarheid Ferrari-motor verbeterd

Wel legt Vasseur uit dat er vooruitgang is geboekt bij de nieuwe motor van Italiaanse komaf. "We hebben stappen gezet, maar dat heeft alleen betrekking tot de betrouwbaarheid. De performance van onze motor is ook eigenlijk nooit een probleem geweest. Het probleem was de betrouwbaarheid en ons eerste doel was dat probleem verhelpen. Vooralsnog lijkt het oké, maar op het circuit is het natuurlijk anders."

Bij de testdagen wordt volgens Vasseur pas echt duidelijk of het verbeteren van de betrouwbaarheid is gelukt. Eerder kan men niet alles zien, zo legt de Ferrari-teambaas uit. "Er zijn een paar problemen waar de teams last van hebben. Niet alleen Ferrari, maar met betrekking tot de betrouwbaarheid ligt het ook aan de situatie op het circuit, het stuiteren en de vibraties. Iedereen weet meer in Bahrein."

"Ik denk en ik hoop dat alles onder controle is en dat wat ze hier hebben gedaan goed is gelukt in de afgelopen maanden", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Coronel hoopt op lastiger seizoen voor Verstappen: "Vorig jaar te makkelijk"

Tom Coronel blikt tezamen met RacingNews365 vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen in 2023. Zo verwacht hij een lastiger jaar voor Max Verstappen, een sterk jaar van Nyck de Vries (mits AlphaTauri mee kan komen) en nog veel meer!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?