'Ferrari op ramkoers met Liberty Media'

06 feb. 14:58 Ruud Dimmers 0 reacties
Het F1-team van Scuderia en Liberty Media stevenen volgens Zak Brown van McLaren af op een conflict. Centraal daarin staat de verdeling van het prijzengeld en de preferente positie die het Italiaanse team dreigt te verliezen.

McLaren CEO verwacht flinke clash

In het huidige Concorde Argeement is opgenomen dat Ferrari jaarlijks $100 miljoen aan startpremie ontvangt. Deze bonus ontvangt het team voor het rol in de Formule 1. Als enige team zijn de Scuderia vanaf de oprichting in 1950 altijd trouw gebleven aan de F1.

De startpremie van Ferrari stuit op veel weerstand. Niet alleen is het bedrag veel te hoog, het doet ook geen recht aan de wens om de onderlinge verschillen in de sport kleiner te maken. Ferrari is niet het enige team met een extra bonus. Ook McLaren, Williams, Red Bull en Mercedes ontvangen deze.

In het geval van Mercedes en Red Bull bedraagt deze premie ongeveer $70 miljoen per jaar. McLaren ontvangt $30 miljoen en Williams $10 miljoen.

Tegenover AS laat Zak Brown van McLaren weten dat de bonus voor grote problemen gaat zorgen.

"Ik denk dat het onvermijdelijk was dat het tot een confrontatie zou komen tussen Ferrari en Liberty."

"Ferrari wil hun premie beschermen, omdat ze een buitenproportionele vergoeding krijgen."

Brown erkent de grote rol die Ferrari heeft gespeeld in de geschiedenis van de sport en de status van het merk. Wel vindt hij dat de vergoeding van het Italiaanse team buitenproportioneel is.

"Iedereen zal erkennen dat Ferrari meer heeft bijgedragen aan de sport dan welk ander team dan ook. De vergoeding daarvoor is alleen erg uit balans."

"Ik denk dat Liberty moet kijken naar wat het beste is voor de sport. Uiteindelijk zal dat ook het beste zijn voor ons als teams."

Ferrari dreigde recent om de Formule 1 te verlaten als de regels voor 2021 teveel veranderen. Het prijzengeld, de nieuwe motoren en de nieuwe auto's passen volgens de Scuderia op dit moment niet bij hun filosofie. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen