Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Ferrari opent onderzoek naar GP Monaco en biedt Leclerc excuses aan

Charles Leclerc heeft excuses ontvangen van zijn team na de GP van Monaco. Daar ging het in de kwalificatie weer mis voor de Monegask.

Leclerc Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Charles Leclerc en Monaco. Het is in de Formule 1 nog geen goede combinatie. De thuisrijder krijgt elk jaar opnieuw met tegenslagen te maken in de straten van het prinsdom, en ook dit jaar was het weer zo. In de kwalificatie kreeg hij geen informatie van zijn team over verkeer, waardoor hij pontificaal in de weg reed voor Lando Norris.

Het gevolg? Een straf van drie plekken voor de race, waardoor zijn kans op een podium eigenlijk meteen in rook op ging. Teambaas Fred Vasseur bood na de race namens het team excuses aan. "Al enkele jaren is Leclerc hier in Monaco gefrustreerd en daarom was het lastig om in de kwalificatie wederom een tegenslag te verwerken te krijgen."

"Ten eerste is het lastig om met ongeveer een tiende van een seconde verschil naast de pole te grijpen, en de eerste startrij met twee honderdste van een seconde. En dan komt daar bovenop nog die call (of het gebrek er aan, red.) van ons."

"Ik kan niets anders doen dan namens het team excuses aanbieden, proberen te begrijpen hoe we het beter kunnen doen en hoe we de communicatie kunnen verbeteren tussen de pitmuur en Charles. Het had volgens mij ook te maken met verschillende omstandigheden, maar goed, we moeten het vermijden om excuses te zoeken. Dat is niet goed als je je wilt verbeteren. Je moet het juist oplossen."

Onderzoek

Toch gaat hij verder in op de situatie, waarbij Vasseur benadrukt dat het team niet op zoek is naar excuses. "In de tunnel zag Charles in zijn spiegels niet waar Norris was. Als het na de tunnel was geweest, dan heeft hij wel beter zicht en kan hij de racelijn vermijden."

"Maar wij hebben een fout gemaakt, duidelijk, en dat heeft ons veel gekost. Als we de race vanaf P3 waren gestart, dan had dat weer voor een hele andere race gezorgd. We moeten er van leren", aldus de Fransman, die samen met het team een onderzoek opent.

"We zijn niet op zoek naar excuses, echt niet. We gaan de hele situatie onderzoeken. Dat wilde ik nog niet meteen op zaterdag na de kwalificatie doen, want toen waren we gefocust op de race. We gaan er echter zeker nog eens goed naar kijken", zo belooft Vasseur.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco

Daar is 'ie weer, de nieuwste RN365 F1-podcast. Dit keer blikken Coronel, Dimmers en host Mosterdijk terug op de GP van Monaco. Het geweldige weekend van Verstappen, het dramatische weekend van Perez en nog heel veel meer onderwerpen passeren de revue. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken