Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari overwoog teamorders voor Leclerc en Vettel: "Waren we intern over oneens"

Charles Leclerc verloor zijn leidende positie aan teamgenoot Sebastian Vettel door een effectieve 'undercut' in de Grand Prix van Singapore. Teambaas Mattia Binotto geeft toe dat Ferrari nog overwoog om de Monegask die plek terug te geven, maar dat gebeurde toch niet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

Na afloop van de Grand Prix van Singapore was Charles Leclerc behoorlijk ontstemd over het feit dat hij tweede was geworden achter Sebastian Vettel. De Monegask had naar eigen zeggen beter geïnformeerd willen worden over de vroegere pitstop van de Duitser, waarmee Vettel vóór Leclerc op de baan belandde. Uiteindelijk won de viervoudig kampioen daardoor zijn eerste Formule 1-race in ruim een jaar tijd.

"Ik begrijp waarom Charles teleurgesteld is. Hij deed zijn best om de race te winnen en had ook die kunnen winnen", reageert Ferrari-teambaas Mattia Binotto na afloop van de wedstrijd tegen onder meer RacingNews365.

"We hebben nog wel overwogen om onze rijders terug te wisselen, maar we dachten dat het beter was om dat toch niet te doen. Waarom het zo ging en of dat de juiste keuze was, bespreken we nog wel. Intern waren we het hier wellicht over oneens met elkaar. Bovenal ging het ons erom in de race de andere teams voor te blijven."

Binotto stelt ook dat Ferrari helemaal niet verwacht had dat Vettel Leclerc zou passeren door één ronde eerder te stoppen: "Die undercut leverde 3,9 seconden tijdwinst op, terwijl het verschil tussen beiden 3,1 bedroeg. Sebastian heeft gewoon goed gereden. Dat zijn de feiten." Ook zou een eerdere stop van Leclerc er voor hebben gezorgd dat hij terug de baan op kwam in verkeer en daardoor alleen maar meer had kunnen verliezen, beargumenteert de teambaas.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

15 reacties