Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
24 uur Le Mans

Ferrari pakt sensationele poleposition voor 24 uur van Le Mans

Ferrari gaf op het beroemde Circuit de la Sarthe al keer op keer zijn visitekaartje af en stond er ook toen het er in de Hyperpole daadwerkelijk om ging. De Italianen pakten de dubbelpole voor de 24 uur van Le Mans.

Ferrari Le Mans
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © 2023 FIA WEC / FocusPackMedia - Christian Rodriguez

Ferrari kwam, zag en pakte de poleposition voor de 24 uur van Le Mans. In de eerste deelname in de topklassse sinds 50 jaar waren beide Italiaanse bolides de in de afgelopen jaren dominante Toyota's te snel af in de kwalificatie. Even stond de nummer #3 Cadillac van onder ander Renger van der Zande er ook goed bij, maar die auto kwam in de slotminuten brandend tot stilstand. Dat team viel na de rode vlag terug naar P8.

Op woensdag streden alle teams van elke klasse om een plaatsje bij de beste acht per klasse, waarmee ze zich zouden kwalificeren voor de Hyperpole van vandaag (donderdag). Ferrari was op woensdag al het snelst en ook op donderdagavond kon niemand tippen aan de poleposition-tijd van Antonio Fuoco.

De eerste Toyota staat daarmee op P3, de eerste Porsche vinden we terug op de vierde plaats. De opvallende Peugeots slaagden er op woensdag niet in om zich te plaatsen voor de Hyperpole. Naar eigen zeggen had het team pech met de timing van de snelle ronden, onder andere vanwege rode vlaggen. De Peugeots, met onder andere voormalig F1-coureur Jean Eric Vergne en Paul di Resta achter het stuur, starten als tiende en elfde.

In de LMP2 was het de #48 van Idec Sport die de poleposition pakte. Best geklasseerde Nederlander aldaar is Bent Viscaal. Hij en zijn teamgenoten starten op zaterdag als zevende in hun klasse. In de GTE Am-klasse is een klein Nederlands succes te vieren. De Chevrolet Corvette van onder andere Nicky Catsburg snelde naar de poleposition.

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken