Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Ferrari pakt uit en stelt twee nieuwe F1-coureurs aan

Vanaf aankomend seizoen voegen twee jonge coureurs zich bij Ferrari. De Italiaanse renstal heeft een nieuwe reservecoureur en een nieuwe ontwikkelingscoureur gepresenteerd.

Sainz Leclerc Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Formule 2-coureurs Oliver Bearman en Arthur Leclerc zijn toegevoegd aan de line-up van het F1-team. Beide waren al Ferrari-junioren, maar zullen nu een rol krijgen binnen het hoofdteam.

Bearman rijdt momenteel in F2 voor Prema en werd vorig jaar zesde in het Formule 2-kampioenschap. Hij werd in 2021 kampioen in de Formule 3. Arthur is het broertje van Charles Leclerc en finishte vorig seizoen als 15e in de Formule 2.

Bearman is aangekondigd als reservecoureur naast Antonio Giovinazzi en Robert Shwartzman. Die twee coureurs rijden voor Ferrari in het World Endurance Championship en zullen dus niet altijd beschikbaar zijn voor het F1-team.

Arthur Leclerc voegt zich bij Antonio Fuoco en Davide Rigon als ontwikkelingscoureur voor de Italiaanse renstal. Hij zal tevens meedoen in het Italiaanse GT-kampioenschap, terwijl Fuoco en Rigon in het WEC uitkomen.

Eerste meters

Volgende week zullen Oliver en Arthur hun eerste F1-kilometers maken voor de Scuderia, want het team zal dan een driedaagse Pirelli-testsessie afwerken op het circuit van Barcelona.

Op 29 en 30 januari zitten Charles Leclerc en Carlos Sainz achter het stuur van de SF23 van vorig jaar om tests uit te voeren voor de bandenleverancier.

Op 29 januari zal Arthur Leclerc voor het eerst een Formule 1-wagen besturen, de Ferrari F1-75 uit 2022. Op dinsdag 30 januari zullen Charles en Carlos zowel de SF23 als de F1-75 delen, terwijl Oliver Bearman op 31 januari in de F1-75 op het circuit zal rijden. De Brit reed vorig jaar overigens al zijn eerste F1-meters voor Haas tijdens vrije trainingen.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen