Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari pareert uitspraken Hamilton: "Prima dat hij denkt dat we sneller zijn"

Lewis Hamilton deed eerder vandaag een inschatting van de vermeende achterstand van Mercedes op Ferrari. Volgens de wereldkampioen komt de Duitse constructeur een halve seconde tekort. Ferrari laat zich echter niet in de favorietenrol drukken.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto ging op de laatste wintertestdag tegenover de media in op de uitspraak van Lewis Hamilton. Volgens de Brit zou Ferrari een halve seconde per ronde sneller zijn dan Mercedes.

"Na zeven van de acht testdagen focussen we ons nog enkel en alleen op onszelf, zodat we in de aanloop naar de eerste Grand Prix een goed beeld hebben van hoe sterk en hoe betrouwbaar onze auto is." "Ik vind het helemaal prima dat Lewis denkt dat wij zoveel sneller zijn, maar ik denk op mijn beurt dat Mercedes in Australië evengoed sterk zal zijn. Het zou in ieder geval totaal verkeerd zijn om er als Ferrari vanuit te gaan dat we daadwerkelijk sneller zijn dan Mercedes", aldus Binotto. Sterker nog, waar Mercedes roept dat Ferrari hét te kloppen team is in Australië, denkt de nieuwe teambaas van de Scuderia dat er überhaupt van enig prestatieverschil geen sprake is. "Het blijft natuurlijk lastig om in te schatten, aangezien alle teams verschillende programma's afwerken. Desondanks verwacht ik niet dat Mercedes in Melbourne achter ons staat - ik verwacht dat we heel erg dicht bij elkaar zullen staan."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"