Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari perst 15 PK extra uit nieuwe motor, Mercedes komt ook met upgrade

Enige tijd terug wisten wij al te melden dat het Formule 1 team van Ferrari met een verbeterde krachtbron aan de start staat tijdens de GP van Groot-Brittannië. Nu zijn er meer details naar buiten gekomen over de nieuwe motor van Raikkonen en Vettel. Concurrent Mercedes heeft ook niet stilgezeten en neemt ook een upgrade mee naar Silverstone.

Met name in de kwalificatie moet de motor aanzienlijk meer vermogen leveren. Concurrent Mercedes beschikt over een 'kwalificatieboost' waarin het tot een halve seconde per ronde weet te winnen. Ferrari heeft een soortgelijke instelling, maar deze levert slechts enkele tienden op. In Italië heeft men bij de ontwikkeling van de krachtbron erop gestuurd dat deze tijdens korte piekmomenten serieus meer vermogen kan leveren. De inschatting is dat de motor 10 tot 15 PK extra levert.

Concurrent Mercedes zit ook niet stil en reist ook met een upgrade af naar Engeland. Het betreft de derde versie van de motor, waarbij er nu gewerkt is aan de prestaties. Bij de tweede versie van de motor lag de nadruk meer op de betrouwbaarheid. De Duitsers zijn in een ontwikkelingsrace verwikkeld met Ferrari, met als einddoel de wereldtitel.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'