Ferrari perst 15 PK extra uit nieuwe motor, Mercedes komt ook met upgrade

10 jul. 2017 15:07 Ruud Dimmers 0 reacties
Enige tijd terug wisten wij al te melden dat het Formule 1 team van Ferrari met een verbeterde krachtbron aan de start staat tijdens de GP van Groot-Brittannië. Nu zijn er meer details naar buiten gekomen over de nieuwe motor van Raikkonen en Vettel. Concurrent Mercedes heeft ook niet stilgezeten en neemt ook een upgrade mee naar Silverstone.

Ferrari en Mercedes met nieuwe motor naar Engeland

Met name in de kwalificatie moet de motor aanzienlijk meer vermogen leveren. Concurrent Mercedes beschikt over een 'kwalificatieboost' waarin het tot een halve seconde per ronde weet te winnen. Ferrari heeft een soortgelijke instelling, maar deze levert slechts enkele tienden op.

In Italië heeft men bij de ontwikkeling van de krachtbron erop gestuurd dat deze tijdens korte piekmomenten serieus meer vermogen kan leveren. De inschatting is dat de motor 10 tot 15 PK extra levert. 

Concurrent Mercedes zit ook niet stil en reist ook met een upgrade af naar Engeland. Het betreft de derde versie van de motor, waarbij er nu gewerkt is aan de prestaties. Bij de tweede versie van de motor lag de nadruk meer op de betrouwbaarheid. De Duitsers zijn in een ontwikkelingsrace verwikkeld met Ferrari, met als einddoel de wereldtitel.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen