Ferrari presenteert 2018-bolide

22 feb. 2018 15:16 Jan van der Burgt 0 reacties
Ferrari heeft in Maranello de nieuwe de auto voor 2018 gepresenteerd. De Ferrari krijgt de type-aanduiding SF71-H mee. De presentatie volgde kort op de presentatie van de nieuwe Mercedes W09 eerder vandaag.

Vettel en Räikkönen gaan voor goud

Het zal ongetwijfeld voor het laatst zijn dat Ferrari Mercedes in 2018 voor wil laten gaan. Met de nieuwe auto opent Ferrari opnieuw de jacht op de wereldtitel, daar waar het vorig jaar al de voornaamste uitdager van Mercedes bleek te zijn.

In de jacht op Mercedes houdt Ferrari vast aan hetzelfde rijdersduo van de afgelopen jaren. Sebastian Vettel zal gezien de resultaten uit het recente verleden waarschijnlijk de kar moeten trekken, met Kimi Räikkönen die hem dekking geeft vanuit de rug.

De Fin, wiens toekomst bij de Scuderia elk jaar opnieuw weer onzeker lijkt, gaat alweer zijn vijfde jaar in van zijn tweede dienstverband met Ferrari. De Fin zal willen bewijzen dat hij het winnen nog niet verleerd is, wil hij zijn zitje voor 2019 behouden.

Of Ferrari de ambities waar kan maken, hangt natuurlijk voor een groot deel af van hoe goed de nieuwe Ferrari-krachtbron is. Aan het chassis lag het vorig jaar immers niet, maar die vermaledijde Mercedes V6 was gewoon een maatje te groot.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen