Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-president na nieuwe zeperd: "Geen crisis bij Ferrari, positie Binotto niet ter discussie"

Het is crisis bij het team van Ferrari. De resultaten vallen na een perfect verlopen winter tegen en de Italiaanse media beginnen ongeduldig te worden. Teambaas Binotto voelt de druk race na race dan ook steeds groter worden.

Ferrari-president Camilleri laat echter weten dat hij nog altijd het volste vertrouwen heeft in de Zwitserse Italiaan: "Er is vooralsnog geen paniek binnen het team, we mogen dan ook niet over een crisis spreken. Ik heb nog steeds al het vertrouwen in Binotto en ik spreek namens het gehele team. Mattia is nog steeds de juiste persoon op de juiste plaats en ik ben ervan overtuigd dat hij de oplossing zal vinden", aldus Camilleri tegenover de Gazzetta dello Sport.

Camilleri was afgelopen winter mede betrokken bij de beslissing om Binotto aan te stellen als de nieuwe teambaas, een verdedigende reactie lijkt dan ook logisch van zijn kant. "Het mag duidelijk zijn dat ik Binotto in dit geval zal verdedigen. Hij is pas sinds kort aan de slag en het is dan ook niet zijn schuld dat de wagen niet vooruit komt. We lijken vooral in de bochten heel langzaam te zijn. Toch denk ik dat nu het moment is gekomen om te laten zien dat we één team zijn."

"We gaan er dan ook niet meer te veel over zeggen en vooral hard werken. De komende dagen staan er twee belangrijke testdagen op het programma, waarin we hopen de wagen te kunnen verbeteren. Echter heb ik geen glazen bol, dus ik ben niet in staat om te zeggen wanneer we weer mee zullen strijden om de overwinning."

De Italiaanse media lijken weinig boodschap te hebben aan de woorden van Camilleri. Zij lijken de schuld voor het falen van Ferrari steeds meer in de richting van Binotto te schuiven. De teambaas zou volgens hen geen beslissingen durven te nemen.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco