Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Ferrari-president wil resultaat zien na budgetverhoging van 30 miljoen"

Na afloop van de eerste testdag lijkt het erop dat Ferrari de papieren op orde heeft voor aanvang van het nieuwe seizoen. De druk in Italië is echter groot op het team uit Maranello. Nadat teambaas Maurizio Arrivabene vervangen werd door Mattia Binotto verwachten de Italiaanse ‘tifosi’ niets minder dan de wereldtitel.

Tegenover de Corriere dello Sport verklaarden enkele anonieme bronnen binnen het team van Ferrari dat men dit jaar over een budget van circa 450 miljoen euro beschikt. Dit bedrag ligt dertig miljoen hoger dan wat het team afgelopen seizoen tot haar beschikking had. De algemene directie van Ferrari verwacht dat het team met dit budget moet kunnen meestrijden om de wereldtitel.

De goed ingevoerde bronnen binnen het Ferrari team, zouden daarnaast hebben opgevangen dat Ferrari president John Elkann tussen de Grand Prix van Spanje en Canada al een eerste balans wil opmaken. Mocht Ferrari op dat moment niet meestrijden om de prijzen, zal Elkann al nieuwe veranderingen binnen het Formule 1-team doorvoeren. Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin