Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Ferrari probeert Vettel opzettelijk de deur uit te jagen'

Tijdens de wintertests sprak Mattia Binotto meerdere keren de wens uit over een langer verblijf van Sebastian Vettel bij de Scuderia. Achter de schermen lijkt Ferrari echter bezig te zijn met een heel ander plan. In Italië is men er namelijk van overtuigd dat het befaamde team er alles aan doet om niet verder te hoeven gaan met de viervoudig wereldkampioen.

Aan het einde van het jaar loopt het contract van viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel bij Ferrari af. De Duitser hoopt verder te gaan bij de Scuderia, maar voorlopig komen de Italianen nog niet over de brug met een marktconforme aanbieding en dat lijkt een bewuste keuze te zijn. Volgens de Corriere dello Sport hoopt men bij Ferrari namelijk afscheid te kunnen nemen van Vettel en zo Carlos Sainz aan de zijde van Charles Leclerc te laten rijden. In 2019 ging het namelijk meerdere keren mis tussen Vettel en Leclerc, waardoor men in Maranello vreest voor terugkerende problemen tussen de twee kemphanen. Sainz zou wat dat betreft meer geschikt zijn voor Ferrari, omdat hij een rol als tweede rijder zal accepteren bij de Scuderia. Vettel is echter een viervoudig wereldkampioen en de Italianen willen de Duitser dan ook niet zomaar de wacht aanzeggen. Daarom zou men bij Ferrari hebben besloten om de strategie van de contractonderhandelingen te veranderen. Volgens de goed ingevoerde Italiaanse sportkrant probeert de renstal de contractonderhandelingen zo te spelen dat Vettel uiteindelijk de eer aan zichzelf houdt en niet meer verder wil bij de Scuderia. Zodoende zijn de contractonderhandelingen tussen de twee partijen slechts voor de bühne. Wanneer de voormalig Red Bull-rijder dit besluit neemt kan Ferrari door Sainz in dienst te nemen de rijderssituatie weer onder controle krijgen. Precies zoals men dit vanaf het Michael Schumacher-tijdperk altijd heeft gedaan, door te werken met een kopman en een coureur die zich schikt in de rol van tweede rijder.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. Dacht je dat er in tijden van corona niets te bepraten valt? Daar denken autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen anders over. Corona, simracen, klantenauto's, alles komt voorbij!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"