Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Charles Leclerc

Ferrari: "Razendsnelle ontwikkeling Leclerc lichtpuntje in zwakke eerste seizoenshelft"

De eerste seizoenshelft verliep voor Ferrari niet zoals gehoopt, maar volgens teambaas Mattia Binotto heeft zijn coureur Charles Leclerc de eerste twaalf races in ieder geval wel laten zien dat hij inderdaad over veel talent beschikt.

Twaalf races, nul overwinningen. Dat was de balans die er na afloop van de Grand Prix van Hongarije in Maranello kon worden opgemaakt. Absoluut niet waar het team van Ferrari tijdens de eerste seizoenshelft op had gehoopt. Wel wist het team elf podiumplekken te scoren. Beide Ferrari-coureurs hadden hier ongeveer hetzelfde aandeel in: zes podiumplekken voor Sebastian Vettel en vijf voor Charles Leclerc.

De laatstgenoemde werd in de aanloop naar het seizoen bij het team gehaald als vervanger van Kimi Raikkonen. Het is absoluut geen gemakkelijke taak om de stoïcijnse Fin te doen vergeten in Italië, maar teambaas Mattia Binotto is zeer tevreden over de ontwikkeling van zijn Ferrari-protegé.

"Aan het begin van het seizoen stond er enorm veel druk op zijn schouders", zo begint de Ferrari-teambaas tegenover Motorsport.com. "De verwachtingen lagen torenhoog, want het is op zo'n jonge leeftijd niet niks om in een Ferrari plaats te nemen."

"We wisten dat hij over enorm veel talent beschikte, want dat hebben we in de Formule 2 en in de GP3 al kunnen zien. Wat dit seizoen misschien wel het belangrijkste is, is dat hij leert van de fouten die hij maakt. Als je naar het totaalplaatje van de eerste helft van het seizoen kijkt, dan is de manier waarop Charles blijft groeien heel positief."

"Niet alleen op de baan, maar ook daarnaast ontwikkelt hij zich snel. De manier waarop hij samenwerkt met het team, feedback geeft en ze ondersteunt in de ontwikkeling van de SF90 verbetert elke race", aldus Binotto.

4 reacties