Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari reageert op sneer van Rosberg: "Hij weet wel beter"

Nico Rosberg had tijdens het Grand Prix-weekend van Nederland de nodige kritiek op Ferrari. Teambaas Mattia Binotto reageert op de sneer van de voormalig Mercedes-coureur en zegt dat het lekker makkelijk praten is in zijn positie.

Nico Rosberg had forse kritiek op het handelen van Ferrari tijdens de GP van Nederland. Wederom ging er wat fout bij de Italiaanse renstal, ditmaal in de pitstraat. De wereldkampioen van 2016 zei dat zelfs Formule 2- en Formule 3-teams hun strategieën en pitstops beter voor elkaar hebben dan Ferrari . Teambaas Mattia Binotto vindt het een ongepaste opmerking van Rosberg en reageert voor de microfoon van onder meer RacingNews365 op de uitspraken van de Duitser. "Ik denk dat het makkelijk praten is als je er buiten staat. Het is dan heel simpel om kritiek te leveren.", aldus de Ferrari-teambaas. "Maar we gaan hier geen wisselingen doorvoeren, dat is mijn antwoord voor Rosberg. We hebben geweldige mensen en het is al lang bewezen dat stabiliteit belangrijk is binnen de sport. We moeten dag na dag, race na race verbeteren."

Binotto geeft 'late call' van Ferrari wel toe

In de pitstraat ging het mis bij Carlos Sainz. De Ferrari-rijder moest erg lang wachten op een bandenwissel linksachter, want hier stond nog geen nieuwe band klaar. "Ja, het was een erg late call om te reageren op Sergio (Perez), met Carlos. Te laat", geeft Binotto toe. "Maar als ervaren coureur moet Rosberg ook wel beter weten dat het veel makkelijker is om mensen af te rekenen op dit soort probleempjes, dan op de performance. De performance telt uiteindelijk voor mij, dat is mijn mening."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media