'Ferrari schaart zich achter Formule 1-plannen 2021'

09 jul. 2018 11:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Ferrari zou in een geheime meeting vóór de Oostenrijkse Grand Prix akkoord zijn gegaan met de voorgestelde regelwijzigingen voor 2021 en daarna.

In de conceptplannen voor 2021 staat onder andere beschreven dat de Formule 1-teams gaan werken met een budgetlimiet. Ferrari was altijd fel tegenstander van die plannen, omdat ze doorgaans drie keer de voorgestelde limiet van 150 miljoen dollar uitgeven aan een enkel Formule 1-seizoen.

Het Duitse Auto, Motor und Sport meldt nu echter dat er in de aanloop naar de Oostenrijkse Grand Prix een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen Ferrari-president Sergio Marchionne, Liberty Media-baas Chase Carey en FIA-president Jean Todt. In dat geheime overleg zou Ferrari toch overstag zijn gegaan en akkoord zijn gegaan met onder andere de invoering van een budgetlimiet.

Met Ferrari heeft Liberty Media naar verluidt de grootste criticaster van de plannen aan zijn zijde weten te krijgen. Daarmee lijkt het een stuk waarschijnlijker dat alle teams de nieuwe plannen voor de Formule 1 in 2021 zullen steunen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen