© Scuderia Ferrari

Nieuwsoverzicht

'Ferrari schoot zichzelf in de voet met verschillende aero-updates'

14 okt. 13:45 René Oudman 0 reacties
Rond de zomerstop was het zo klaar als een klontje. Ferrari moest en zou een wereldtitel veroveren in 2018, was het niet bij de rijders, dan wel bij de constructeurs. Sebastian Vettel stond er ondanks wat foutjes goed voor in het klassement en Mercedes kon eindelijk partij worden geboden.

Met nog vier Grands Prix voor de boeg ziet de wereld er voor Ferrari anno oktober 2018 ineens heel anders uit. Lewis Hamilton heeft in juli de zevenmijlslaarzen onder gebonden, waardoor de Brit volgend weekend op het Circuit of the Americas in theorie al wereldkampioen kan worden. Mercedes lijkt eveneens af te stevenen op titel nummer vijf.

Verschillende factoren zijn onderhevig geweest aan de terugval van Ferrari en persoonlijke fouten vormen een belangrijke rol. De missers daargelaten schijnt Ferrari ook een blunder te hebben begaan in de windtunnel. Dat weet het Duitse Auto, Motor Und Sport te melden. De updates die door de Scuderia werden geïntroduceerd op de circuits van Singapore en Rusland deden hun werk totaal niet.

Sterker nog, Ferrari verloor meerdere tienden doordat de nieuwe aerodynamica op zijn zachtst gezegd niet zuinig was voor de banden. Sinds de Belgische Grand Prix werd er niet meer gewonnen door de mannen in het rood, sindsdien heeft slechts Hamilton - al zij het met wat hulp van teammaat Valtteri Bottas - races gewonnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen