Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari stelt Red Bull gerust: "Nieuwe motor maakt niet het verschil voor Mercedes"

Mercedes besloot in Brazilië een nieuwe motor te steken in de auto van Lewis Hamilton. De Brit ging mede daardoor als de brandweer, maar volgens Mattia Binotto hoeft Red Bull niet bij de pakken neer te gaan zitten.

Er wordt sinds het afgelopen weekend uitgebreid gesproken over de topsnelheid van de Mercedes-motor. In Brazilië was die snelheid goed te zien bij Lewis Hamilton die in de sprintrace binnen no time naar voren reed. Titelrivaal Red Bull houdt daarom zijn hart vast voor de rest van het seizoen, maar toch hoeft het team volgens Mattia Binotto niet veel te vrezen. "Ik denk niet dat de nieuwe motor het verschil maakte voor Mercedes, het verschilt per circuit welke auto er beter is", aldus de Ferrari teambaas tegen Sky Italia .

Voordeel verschilt per F1-circuit

"In Mexico had Red Bull het voordeel", vervolgt de Italiaan. "Op dit circuit zag je dat Mercedes beter was, want ook Bottas reed ver vooraan en dat terwijl hij niet met een nieuwe motor reed. Dat laat zien dat het circuit gewoon goed lag bij Mercedes en zo zullen de twee teams ook de laatste drie races de strijd aangaan." "Het ligt aan welke eigenschappen van de circuits passen bij welke auto. En twee van de opkomende circuits zijn nieuw terrein voor iedereen", waarschuwt Binotto. De teambaas van Ferrari verwerpt het voordeel van een nieuwe motor niet helemaal. Volgens de Italiaan heeft het team uit Maranello namelijk wel veel te danken aan het nieuwe torretje achter in de auto van Carlos Sainz en Charles Leclerc. "We hebben dit seizoen zeker vooruitgang geboekt, vooral de nieuwe motor heeft ons veel gegeven. Vanaf Rusland hebben we een kleine vooruitgang gezien, ook ten opzichte van McLaren."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden