Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Ferrari stort weer als een kaartenhuis in elkaar'

Met nog zes races te gaan heeft Mercedes de regie in de Formule 1 stevig in handen. 2018 dreigt wederom het jaar van de gemiste kansen voor Vettel en Ferrari te worden.

Sebastian Vettel heeft met nog zes races te gaan een achterstand van veertig punten ten opzichte van Lewis Hamilton. Dat terwijl de Italianen ogenschijnlijk in de meeste races de beste auto hadden. Racingnews365 sprak met WTCR-coureur Tom Coronel over de situatie bij Ferrari.

"Het stort weer als een kaartenhuis in elkaar. Vorig jaar gooiden ze alles al weg na de zomerstop met rare fouten. De druk in Italië is gigantisch waardoor ze bij Ferrari nerveus worden. Italianen die een team runnen…dat kan niet goed gaan", concludeert Coronel. Italianen staan niet te boek als de meest georganiseerde en stressbestendige mensen in de wereld. Onder druk maken ze nog wel eens de verkeerde keuzes, waarbij de recente geschiedenis een herhaling dreigt te worden van de pre-Schumacheriaanse jaren bij de Scuderia.

"Nergens is de druk zo hoog als bij Ferrari. Het is niet alleen een raceteam, het is een manier van leven voor de fans en de media zit er bovenop. Alles wat gebeurt in Maranello wordt breed uitgemeten in de bladen. Dit seizoen begon Ferrari ijzersterk, maar op het moment dat er gesproken wordt over een titel dan raken ze het spoor bijster", aldus Coronel. Zit er nog een wereldtitel in voor Vettel? "Dat verwacht ik niet. Hamilton rijdt ijzersterk en foutloos, terwijl Vettel teveel fouten maakt en Ferrari in paniek lijkt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"