Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari tast in het duister over grote update, maar niet over Red Bull

Charles Leclerc en Carlos Sainz blikken terug op een bijzondere vrijdag in Spanje, maar als je ze vraagt hoe ze er precies voor staan, dan moeten ze je het antwoord schuldig blijven.

Leclerc Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Voor Ferrari stond de vrijdag van het Spaanse Grand Prix-weekend in het teken van de updates die het team dit weekend heeft meegenomen naar Barcelona. In de eerste vrije training kreeg Carlos Sainz het nieuwe pakket, waarna beide coureurs in VT2 met de vernieuwde wagen op pad mochten gaan.

Carlos Sainz genoot van de vrijdag, maar dan vooral vanwege al die Spanjaarden op de tribunes. "Er zaten deze vrijdag genoeg nieuwe dingen op de auto om uit te proberen en we waren constant wijzigingen door aan het voeren aan de set-up, om zo alle verschillen tussen de onderdelen te kunnen analyseren."

"Bovendien hebben we ook alle drie de verschillende banden gebruikt ter voorbereiding op de rest van het weekend, dus al met al was het een lange dag. Bedankt aan iedereen die op de tribunes zaten. Het voelt geweldig om zoveel mensen te zien op een vrijdag."

Het artikel gaat verder onder de vergelijking tussen de nieuwe Ferrari-upgrade en de Red Bull-bolide
Ferrari sidepods vs red bull 2023 update Spain © XPB / RacingNews365

Red Bull

Leclerc kijkt eveneens terug op een interessante vrijdag. Men tast bij Ferrari echter een beetje in het duister over de precieze performance na de update. "Het was een interessante dag, want we hadden nieuwe onderdelen om uit te proberen. Daarom hebben we in vergelijking met de andere auto een heel ander programma gevolgd."

"Het was een productieve dag", zo oordeelt hij. "Want we hebben alle tests die we wilden runnen, uit weten te voeren. Wel is het lastig om nu in te kunnen schatten hoe we er qua performance voor staan. We zullen blijven pushen, om een stap voorwaarts te kunnen zetten en op zaterdag een beter gevoel te hebben in de wagen. Dan zullen we wel zien waar we staan."

Daar waar de Monegask twijfelt aan de precieze positie van Ferrari, weet hij een ding wel heel zeker: "Na de vrijdag is het duidelijk dat Red Bull voor staat op iedereen, maar de rest van het veld zit wel heel, heel dicht op elkaar", aldus de vicekampioen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs