Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari tast in het duister over motorproblemen Leclerc

De hele winterstop zou Ferrari aan de betrouwbaarheidsproblemen hebben gewerkt voor het nieuwe Formule 1-seizoen, om vervolgens Charles Leclerc uit te zien vallen in Bahrein. Teambaas Fred Vasseur begrijpt niet hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Het was een nachtmerrie voor Ferrari in Bahrein. Hoewel Carlos Sainz vierde werd en punten scoorde voor het topteam, leek Charles Leclerc een podiumplaats te kunnen bemachtigen achter de coureurs van Red Bull. Totdat het noodlot toesloeg, voor de zoveelste keer bij Ferrari. Leclerc viel uit met motorproblemen. Uitvallen met een probleem is natuurlijk altijd pijnlijk, maar bij de Italiaanse renstal ligt het na vorig Formule 1-seizoen extra gevoelig. Na meerdere uitvalbeurten in 2022 beloofde Ferrari om de betrouwbaarheidsproblemen aan te pakken en iedereen was er van overtuigd dat die nu écht opgelost waren. De winterstop stond in het teken van de betrouwbaarheid vergroten en alle problemen tackelen en dus had niemand de problemen bij Leclerc verwacht. "We weten eigenlijk nog steeds niet wat er is gebeurd", zegt teambaas Fred Vasseur balend voor de microfoon van de media, waaronder RacingNews365 . "Er was een klein probleem voor de race en we hebben wat onderdelen gewisseld." "Toch weten we niet waar dit probleem vandaan komt. We gaan het onderzoeken, maar het is nu nog te vroeg om een beter antwoord te kunnen geven. We hadden dit probleem nooit aan zien komen, want het is de eerste keer dat er zoiets voorbij komt. Met drie teams en zesduizend of zevenduizend kilometer voor de motoren hebben we dit niet gezien tijdens de testdagen. Ook niet op de testbank in de winter..."

Ferrari start grootschalig onderzoek

Vasseur belooft dat er maatregelen worden getroffen en stelt een onderzoek in naar de uitvalbeurt. De kersverse Ferrari-teambaas baalt natuurlijk flink, want met één auto die de finish bereikte in Sakhir staat Ferrari nu achter Red Bull, Mercedes en Aston Martin in de WK-stand. "Dit hadden we voorafgaand aan de race niet verwacht." "Als ik de totale situatie zou mogen schetsen, dan zie ik dat onze kwalificatiesnelheid op het niveau is van Red Bull, in ieder geval in Bahrein. Dat is nog positief. Verder moeten we realistisch zijn. Als we onszelf willen verbeteren, dan moeten we eerlijk zijn en accepteren dat de betrouwbaarheid nog niet op het juiste niveau zit. We willen races winnen en dan kan dit niet gebeuren." "Kijken we naar de bandenslijtage, dan denk ik dat Charles op de derde plaats had kunnen eindigen, al zitten we waarschijnlijk op hetzelfde niveau als Mercedes en Alonso en niet op het niveau wat we willen", aldus Vasseur, die nog een groot gat zag richting Red Bull op zondag.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst