Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari tast in het duister over plotselinge terugval aan einde seizoen

Het kwam zo goed uit de zomer, maar toch eindigde Ferrari het seizoen uiteindelijk met enkele teleurstellende prestaties. Hoe dat kan, weet ook teambaas Mattia Binotto niet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari schoot de tweede seizoenshelft uit de startblokken. In België en in eigen land was het team plots zeer sterk. Ook de twee races daarna, in Singapore en Rusland was het team, zeker in de kwalificatie ongenaakbaar. Het team deed weer helemaal mee, zo leek het.

Toch ging het seizoen plots als een nachtkaars uit. Sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten wil het niet meer vlotten voor het Italiaanse team. Links en rechts wordt het team sindsdien beschuldigd van allerlei gesjoemel omtrent haar motor, maar nog steeds doet teambaas Mattia Binotto alsof zijn neus bloedt.

Na afloop van de race op het Yas Marina circuit werd de Italiaanse teambaas gevraagd of hij zijn vinger op de zere Ferrari-plekken kon leggen, maar Binotto stond met een spreekwoordelijke mond vol tanden: "Nee, niet echt, ik heb geen echt antwoord nu", zo vertelt hij tegenover onder andere RacingNews365.

"We mogen niet vergeten dat Mercedes tijdens het slot van het seizoen een nieuwe aero-pakket heeft geïntroduceerd en dat ook Red Bull grote stappen heeft gezet. Bovendien past onze auto totaal niet bij het circuit in Abu Dhabi", zo geeft Binotto toe.

"De komende maanden gaan we het eens goed analyseren. Het lijkt erop dat we de laatste races inderdaad minder competitief zijn en er valt voor ons veel te leren. Ik heb nu dus geen fatsoenlijk antwoord op die vraag, maar ik weet wel dat er nog veel te leren valt", aldus Binotto.

22 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"