Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari tast volledig in duister over problemen GP Spanje: "Niks gevonden"

De GP van Spanje wil Charles Leclerc zo snel mogelijk vergeten. Voor de Ferrari-coureurs was het een drama en dit weekend in Canada hoopt hij weer te kunnen presteren. Maar of dat realistisch is...?

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje was het een triest gezicht. Charles Leclerc die in zijn Ferrari in Q1 niet verder kwam dan P19. Een historisch slecht resultaat. In de race op zondag reed Leclerc nog wel naar de elfde plek, maar punten zaten er voor hem niet in. Een groot mysterie bleef over. Want de wagen had flink wat updates gekregen en teamgenoot Carlos Sainz presteerde wel. Hij kwalificeerde achter Max Verstappen op P2 en in de race pakte hij P5. Terug in de fabriek werd er aan de wagen van Leclerc niets bijzonders ontdekt. Het blijft vooralsnog een mysterie waarom de wagen op zaterdag zo slecht presteerde. Veel verwachtingen voor dit weekend heeft hij dan ook niet, zegt hij tegen onder meer RacingNews365 . "Spanje was een heel moeilijk weekend voor mij. Op dit circuit hebben we niets nieuws dus ik denk niet dat we wonderen gaan verrichten."

Staan er wel beter voor

"We moeten nu proberen ons totale pakket te maximaliseren en begrijpen hoe we de wagen af moeten stellen om het maximale eruit te halen. In Spanje zaten we er behoorlijk naast en verloren we veel performance. We hebben daarvan geleerd en ik ben er vrij zeker van dat we er dit weekend wel beter voor staan, maar het zal niet heel veel zijn." Leclerc verwacht dit weekend vooral veel van Aston Martin. "Die zullen heel sterk zijn. We verwachten ook dat Red Bull heel sterk zal zijn dit weekend. We weten niet waar Mercedes ten opzichte van ons staat, maar we zullen ons op onszelf moeten focussen. Het is een uitdagende baan, zeker ook met het weer waarvan we niet weten welke kant het op zal gaan. We concentreren ons gewoon op onszelf en zien wel wat we kunnen gaan doen."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje