Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari-teambaas: "Niet makkelijk om twee vedetten te managen"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is bezig aan zijn eerste seizoen als beleidsbepaler van de Scuderia. Hij staat direct voor de lastige klus om om de rivaliteit tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc in goede banen te leiden.

Vettel Leclerc Bahrein 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Sebastian Vettel werd voor aanvang van het seizoen door Ferrari toch een beetje neergezet als de man om wie het in 2019 nog wel zou gaan draaien bij de Scuderia, maar met de vorm die Charles Leclerc in Bahrein heeft laten zien, zal de Scuderia zich toch even achter de oren krabben. Het lijkt erop dat Ferrari op twee paarden kan wedden, paarden overigens met allebei een eigen ego.

"Natuurlijk is het mijn taak om de coureurs in dit team te managen, en aangezien beide rijders bijzonder ambitieus zijn, is dat niet altijd even gemakkelijk", erkent Ferrari-teambaas Mattia Binotto, die ook iets positiefs uit die rivaliteit weet te halen.

"Zowel Vettel als Leclerc beschikt over een gezonde dosis vechtlust, net als iedereen in het team. Dat is een belangrijk ingrediënt om verder te komen met het team."

Fouten zoals Vettel die een maakte tijdens de de Grand Prix van Bahrein helpen het team niet vooruit, maar Binotto neemt de viervoudig wereldkampioen daarin niets kwalijk: "Het is niet altijd makkelijk om op de baan met iemand te vechten, dus we verwijten Vettel zijn spin niet."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen