Ferrari-teambaas bevestigt extra controle door de FIA

05 okt. 2018 16:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene vindt het op zijn zachtst gezegd vreemd dat iedereen schijnt te weten dat de FIA de krachtbron van de Scuderia met een tweede sensor extra in de gaten houdt. Wat hem betreft was en is dat een zaak tussen de FIA en Ferrari.

Dat de batterij van Ferrari veel complexer in elkaar steekt dan die van de concurrenten, is algemeen bekend. Dat de FIA daarom de werking ervan met een extra, tweede sensor in de gaten houdt eigenlijk ook, tot grote verbazing van teambaas Maurizo Arrivabene.

"Het klopt inderdaad dat er sprake is van een tweede sensor", bevestigt Arrivabene. "Daarmee zijn we op verzoek van de FIA akkoord gegaan. Het is echter wel erg vreemd dat iedereen over die tweede sensor lijkt te weten. We hebben het immers over intellectuele eigendommen van Ferrari", aldus de flamboyante Italiaan in gesprek met het Duitse RTL.

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Ferrari aan performance in heeft moeten boeten, omdat het met de tweede sensor in de gaten wordt gehouden. "Nonsens", zo oordeelt Arrivabene:

"Die sensor is op geen enkele manier van invloed op onze performance op de lange rechte stukken. We hebben ook de data om dat te bewijzen. Het klopt dat we in Sotsji tekort kwamen op Mercedes, maar we verloren de meeste tijd in de langzame bochten. Op de rechte stukken konden we Mercedes prima bijbenen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen