Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-teambaas biedt excuses aan aan Bottas

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Valtteri Bottas. Na afloop van de Italiaanse Grand Prix deed Arrivabene een uitspraak over Bottas die hij later ook zelf niet heel erg chique vond.

Maurizio Arrivabene heeft echter niet alleen tegenover Valtteri Bottas te kennen gegeven dat hij fout zat, maar ook tegenover het Italiaanse Autosprint. Hij noemde Bottas de 'butler' van Lewis Hamilton, omdat hij aan de leiding van de race een tempo reed dat Kimi Raikkonen daarachter in de schoot van Lewis Hamilton worp. Dat had hij naar eigen zeggen niet moeten doen:

"Ik wist op het moment dat ik dat zei dat het voor ophef ging zorgen, maar toen had ik het er al uitgeflapt. Het was echter niet mijn bedoeling om Valtteri Bottas op die manier te typeren." Arrivabene heeft sinds de Italiaanse GP een paar keer contact gehad met Bottas en heeft zijn excuses aangeboden, waar Bottas goed op reageerde: "Ik heb me bij hem verontschuldigd en hij begreep waar mijn opmerking vandaan kwam. Ik ben blij dat hij het zo goed oppakte."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi