Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari-teambaas dik tevreden na poleposition in Singapore: "Wat een grote opluchting"

Tegen alle verwachtingen in was het Ferrari-coureur Charles Leclerc die Mercedes en Red Bull in de strijd om de poleposition wist af te troeven. Ferrari-teambaas Mattia Binotto had de sterke kwalificatie van zijn team niet zien aankomen, zo gaf hij na afloop toe.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

"Wat een grote opluchting", zo begint Ferrari-teambaas Mattia Binotto zijn verhaal na afloop van de kwalificatie met een zucht tegenover het Duitse Motorsport-Total. "Dit laat zien dat de updates van onze auto goed hun werk doen en dat de directie die we met de verdere ontwikkeling van de SF90 zijn ingeslagen de goede is."

Charles Leclec veroverde zaterdag in Singapore namelijk de poleposition voor de Grand Prix die zondag zal worden verreden op het Marina Bay Street Circuit. In tegenstelling tot de circuits in België en Italië, waar Ferrari won, staat het stratencircuit in Singapore bekend als een baan waar downforce een grote rol speelt. In het eerste deel van het seizoen gaf Ferrari op dat gebied juist veel toe op haar concurrenten, maar in Singapore was daar tijdens de kwalificatie niks van te merken.

"We hebben veel nieuwe aerodynamische updates meegenomen naar Singapore, die goed hun werk doen. Nu weten we zeker dat we de zwaktes aan onze Ferrari-bolide hebben geïdentificeerd en dat we op dezelfde voet verder kunnen gaan. Dit betekent natuurlijk niet dat we opeens de sterkste zijn, want er zijn nog enkele gebieden waarop we veel winst kunnen boeken ten opzichte van de concurrentie", aldus de tevreden Italiaanse teambaas.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Singapore 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap!

Speel mee

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Singapore 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Singapore.

5 reacties