Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-baas geeft duidelijk signaal af aan Leclerc en Sainz: "Dan grijp ik meteen in"

Frederic Vasseur staat tijdens de 'wake-up' dagen van Ferrari de pers te woord in zijn nieuwe rol als teambaas bij het topteam. Direct schept hij duidelijkheid over de situatie bij de coureurs en belooft hij tijdig in te grijpen als het nodig is.

Vasseur Ferrari
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Na het vertrek van Mattia Binotto als teambaas van Ferrari werd Frederic Vasseur, de voormalige teambaas van Alfa Romeo, aangekondigd als opvolger van de Italiaan. Vasseur zal de belangrijke taak hebben om met het topteam de wereldtitels Formule 1 weer binnen te halen. In 2023 moet verbetering worden gevonden.

En daar heeft de kersverse Ferrari-teambaas al een aantal duidelijke ideeën bij. Vanzelfsprekend is hij aanwezig tijdens de 'wake-up' dagen van zijn nieuwe team op Fiorano. De medewerkers, engineers en natuurlijk ook Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn zich hier aan het voorbereiden op het nieuwe Formule 1-seizoen.

Voor Vasseur was het de eerste keer dat hij de media, waaronder RacingNews365, te woord stond in de rol als teambaas van de Italiaanse renstal. Eén van de eerste dingen dat hem werd gevraagd was naar de situatie rondom de coureurs. Zal Ferrari komend jaar een vaste nummer één en twee aanwijzen?

Absoluut niet, is het antwoord. "Ik denk dat het overal hetzelfde is: we hebben twee ontzettend goede coureurs en ze hebben allebei de vaardigheden en capaciteiten om dit werk te verrichten. We geven ze dezelfde auto, dezelfde structuur en dezelfde support", zo bijt Vasseur het spits af.

Daar heeft de Ferrari-teambaas een duidelijke reden voor. "Het doel is om te winnen met Ferrari en om te winnen voor Ferrari. Er zal geen nummer twee zijn", belooft hij.

Wel voegt hij daar aan toe dat dit niet vast staat voor het hele seizoen. "Als er ook maar een moment komt dat we actie zouden moeten nemen, dan grijp ik direct in. Het maakt me dan niet uit wie de nummer één of twee is. Als het moet, dan doe ik het."

Vasseur vertrouwt Leclerc en Sainz volledig

De coureurssituatie is dus zeker niet de topprioriteit van Vasseur, maar hij heeft er al wel duidelijk over nagedacht. Winnen is echter vanzelfsprekend het belangrijkste doel. "Dat doel is het kampioenschap veroveren en als je dat wilt doen, dan moet je Red Bull verslaan", zo vervolgt de Franse teambaas.

Om dat te behalen vertrouwt hij volledig op beide coureurs. Vasseur en Leclerc kennen elkaar al langere tijd en hebben een goede band met elkaar, mede door hun gezamenlijke tijd bij Alfa Romeo. Het zal volgens de teambaas van Leclerc en Sainz niet voor een scheve verhouding zorgen, want ook de Spanjaard heeft hij hoog zitten.

"Ik heb al vaker gezeten met Carlos en zijn management, ook toen ik bij Renault zat. Ik wilde hem naar het team halen, in 2017 of zo. Hij kwam er uiteindelijk pas wat later bij en toen ik bij Sauber (Alfa Romeo, red.) werkte, probeerde ik Carlos opnieuw naar het team te halen. Zonder succes. Toen zei ik: als ik Carlos kan hebben, dan is het makkelijker om naar zijn team over te stappen!", lacht Vasseur.

"We hebben een goede band met elkaar en ik vertrouw hem. De afgelopen jaren heeft hij laten zien dat hij een potentiële winnaar is, maar het is heel belangrijk voor het team dat we niet direct een nummer één en nummer twee hebben. De organisatie is hier heel duidelijk in, maar ze moeten wel het werk leveren. Moet ik toch een keer actie ondernemen voor Carlos of voor Charles, dan zal ik dat doen."

Ook interessant:

Coronel hoopt op lastiger seizoen voor Verstappen: "Vorig jaar te makkelijk"

Tom Coronel blikt tezamen met RacingNews365 vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen in 2023. Zo verwacht hij een lastiger jaar voor Max Verstappen, een sterk jaar van Nyck de Vries (mits AlphaTauri mee kan komen) en nog veel meer!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Zet je wekker! Hoe laat begint de Grand Prix van Australië?