Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-teambaas houdt Sainz de hand boven het hoofd na nieuwe fouten

Tijdens de Grand Prix van Spanje raakte Carlos Sainz in de vroege fase van de race van de baan waardoor hij schade opliep aan zijn F1-75. Ferrari-teambaas Mattia Binotto neemt het op voor de Spanjaard na enkele ongelukkige momenten.

Terwijl de race van Charles Leclerc er veelbelovend uit zag, kwam deze voor hem vroeg ten einde na motorproblemen. Toch wist ook teamgenoot Carlos Sainz ondanks de sterke Ferrari-bolide in zijn thuisrace geen overwinning of podium binnen te slepen. Sainz kwalificeerde zich zaterdag als derde, maar verloor bij de start al meteen twee posities aan George Russell en Sergio Perez. In ronde 7 spinde Sainz vervolgens en maakte hij een uitstapje door de grind. De Spanjaard wist de auto rijdende te houden maar kwam het asfalt weer op in veertiende positie. Uiteindelijk wist hij als vierde te finishen nadat Lewis Hamilton, die hem in eerste instantie nog inhaalde, met motorproblemen kampte. Ondanks dat Sainz niet op het podium finishte, neemt Ferrari-teambaas Mattia Binotto het op voor de Spanjaard. "Carlos heeft het een beetje moeilijker. Maar ik denk niet dat hij echt aan het worstelen is. Hij doet het goed", laat Binotto weten aan Sky Sports F1 .

Sainz had schade aan zijn F1-75

Met de snelheid van de F1-75 die Leclerc liet zien, was er de mogelijkheid voor Sainz om voor de overwinning te vechten. Maar door het bezoek aan de grindbak kon de ware snelheid van de Ferrari niet meer tevoorschijn komen. "Het was jammer, want hij beschadigde de auto toen hij van de baan ging. Dus hij verloor de downforce en balans", laat Binotto weten. De Spanjaard raakte dit seizoen al twee keer eerder van de baan tijdens een race, maar toch blijft de teambaas van Ferrari vertrouwen houden in Sainz. "Ik ben er zeker van dat hij er op een bepaald moment zal komen. Carlos bestudeert de data, probeert andere rijstijlen uit en past zich aan. Het zal misschien wat tijd kosten, maar hij komt er wel. Charles is in staat om een zeer agressieve balans te gebruiken, wat Carlos op dit moment misschien niet kan. Carlos heeft zeker wat meer ervaring nodig."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje