Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas houdt zich niet in na debacle GP Canada

Het was op zijn zachtst gezegd niet het weekend van Ferrari in Canada. Charles Leclerc en Carlos Sainz werden vroeg uitgeschakeld in de kwalificatie en vielen een dag later tot overmaat van ramp allebei uit. Teambaas Fred Vasseur wil de focus snel verleggen.

Sainz rain race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat was er toch met Ferrari aan de hand in Canada? Charles Leclerc en Carlos Sainz klaagden het gehele weekend over een gebrek aan grip en werkten een ramprace af. Leclerc kreeg in de openingsfase last van motorproblemen, werd door Ferrari te vroeg op slicks naar buiten gestuurd en kon zijn bolide in de garage parkeren, terwijl Sainz Alexander Albon raakte, schade opliep en later uitviel. Teambaas Fred Vasseur vat het weekend passend samen.

"De snelheid was sterk op vrijdag, maar op zaterdag was het juist erg tricky", vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat een aantal auto's dezelfde problemen hadden, al wil ik daar niet over in detail treden. We hadden veel vertrouwen in de snelheid voor de race, maar het probleem was dat letterlijk alles misging in de openingsfase. Ik hoop dat de shit nu voorbij is en we de moeilijke momenten in één weekend allemaal gehad hebben."

Was het het slechtste weekend van Vasseur als Ferrari-teambaas? "Ik weet niet of het het moeilijkste weekend was, maar zeker niet het beste. Soms heb je het gevoel dat alles fout gaat, maar we zullen onze aanpak niet veranderen. We werken met de coureurs als een team op goede en slechte momenten. Dat blijven we doen. Ik word niet bang van zo'n weekend. Het is wat het is, zo gaat het in de racerij."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"