Ferrari-teambaas: "Leclerc moet ervaring opdoen om Vettel te verslaan"

23 okt. 2018 08:45 Ruud Dimmers 2 reacties
Met de komst van Charles Leclerc stapt Ferrari af van haar normale bedrijfsvoering. De Italiaanse renstal legde nooit jonge coureurs vast, maar gaf de voorkeur aan ervaren krachten. De verwachtingen rondom 'wonderkind' Leclerc zijn hooggespannen, maar misschien wel te hoog.

Voor Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene was de overstap van Charles Leclerc van Sauber naar Ferrari niet meer dan logisch. De jonge Monegask maakt onderdeel uit van het opleidingsprogramma van de Italianen, die voor het eerst in decennia in zee gaan met een jong talent.

"Charles is een zeer, zeer getalenteerd coureur, wat ook de reden is dat we hem gecontracteerd hebben. Het is bijna voor het eerst in onze historie dat we zo'n jonge coureur een kans geven. Je moet teruggaan tot in de geschiedenisboeken naar de gebroeders Rodríguez", aldus Arrivabene.

Ferrari volgt het voorbeeld van teams als Red Bull, Mercedes en McLaren, die jonge talenten een kans geven. "Kijk naar Mercedes dat twee jaar geleden Bottas vastlegde of Verstappen bij Red Bull. Topteams contracteren jonge coureurs en dat is nieuw in de sport. McLaren doet dit ook en Renault idem."

De druk op de schouders van Leclerc zal groot zijn vanuit de kritische Italiaanse tifosi en journalisten. Arrivabene verwacht niet dat zijn pupil direct in staat is om Sebastian Vettel te verslaan en waarschuwt voor te hoge verwachtingen: "Enzo Ferrari zei altijd dat je teamgenoot je eerste concurrent is. Onze coureurs mogen met elkaar racen, zo lang ze niet met elkaar crashen."

"Eerlijk gezegd denk ik dat Leclerc nog ervaring op moet doen. Hij moet proberen om races te winnen, maar het voornaamste doel is om te groeien. Hij bevindt zich in de eerste fase van zijn carrière en ik verwacht in de toekomst een head-to-head gevecht, maar nu is het daar nog te vroeg voor."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen