Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Ferrari-teambaas: "Mick Schumacher is Formule 1-materiaal"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto is er heilig van overtuigd dat Mick Schumacher op enig moment een plekje in de Formule 1 verdient. Om die reden investeert het team flink in de zoon van recordkampioen Michael Schumacher.

Mick Schumacher werd voor aanvang van het huidige Grand Prix-seizoen opgenomen in het ontwikkelingsprogramma van Ferrari. In die rol mocht de 20-jarige Duitser al testen voor de Scuderia en teambaas Mattia Binotto is bovendien tevreden met wat hij van Schumacher ziet.

"Mick ontwikkelt zich geheel volgens verwachting de laatste jaren ontzettend sterk. Op dit moment doet hij belangrijke ervaring op in de Formule 2 en het moment waarop hij écht klaar is voor de stap naar de Formule 1 zal vanzelf aanbreken", aldus de Italiaan in gesprek met het Duitse Bild.

"We hebben veel in Mick geïnvesteerd en dat hebben we gedaan omdat we denken dat hij een zeer capabele Formule 1-coureur zou kunnen zijn", aldus de Ferrari-voorman die in het verleden bij Ferrari in een andere rol dan nu ook al samenwerkte met vader Michael.

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten