Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas onthult enorm snelheidsverlies Leclerc door motorproblemen

De Grand Prix van Canada liep voor Ferrari uit op een nachtmerrie, want zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz vielen uit. Teambaas Fred Vasseur legt na afloop ook nog eens uit hoeveel snelheid Leclerc verloor door motorproblemen.

Ferrari reisde door de zege van Charles Leclerc in Monaco met vertrouwen af naar Canada, maar uiteindelijk zou het een rampweekend worden. Leclerc én Carlos Sainz werden in Q2 al uitgeschakeld en vielen tot overmaat van ramp uit in de race. Bij Leclerc ging het in de openingsfase al fout door motorproblemen en teambaas Fred Vasseur legt na afloop haarfijn uit hoeveel snelheid de Monegask verloor.

"Met Charles verloren we vanaf ronde twee een deel van het vermogen", vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365. "We verwachtten een rode vlag om de motor opnieuw op te kunnen starten en aan een comeback te beginnen, maar dat gebeurde niet. Op een bepaald moment moesten we een pitstop maken en verloren we haast een ronde. Daarna probeerden we het op de slicks, maar dat was te vroeg."

Het motorprobleem had grote gevolgen, zag Vasseur. "Als je in een groep vecht en ziet dat je 10 tot 15 kilometer per uur langzamer bent op het rechte stuk, dan heb je geen kans om in te halen. Ik kan me ook perfect voorstellen dat de motivatie moeilijk te vinden is als je engineer je vertelt dat je ongeveer 80 pk mist. Je weet dat je in Canada bent en wil inhalen met deze kleine verschillen, dus we begrijpen zijn frustratie. Als hij niet gefrustreerd was in deze omstandigheden, was ik verrast geweest."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"