Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Ferrari-teambaas prijst 'machine' Hamilton: "Dat is het grootste verschil"

Beide heren zullen nog even moeten wachten, maar vanaf 2025 worden Lewis Hamilton en Frederic Vasseur weer met elkaar herenigd. De twee werkten samen in de jongere jaren van Hamilton en vanaf volgend jaar zijn ze allebei te vinden bij Ferrari. Vasseur prijst een van de grootste kwaliteiten van Hamilton.

Hamilton Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een stap die velen niet echt aan zagen komen, maar Lewis Hamilton rijdt vanaf 2025 voor Ferrari. Zo komt er binnenkort een einde aan zijn zeer succesvolle periode bij Mercedes, waar hij de afgelopen jaren zes rijderstitels én acht constructeurstitels veroverde. Bij de Scuderia hoopt hij zijn achtste rijderstitel te pakken en zodoende een nieuw record voor de meeste wereldtitels neer te zetten. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur kijkt in ieder geval uit naar de komst van de Brit.

"Lewis is net een machine. Het grootste verschil tussen Lewis en de meerderheid van de grid, en ik wil geen persoonlijke vergelijking maken, is dat hij in zijn persoonlijke organisatie veel weg heeft van de structuur van een bedrijf. In zijn hoofd en in zijn aanpak weet hij precies hoe en wanneer hij bepaalde zaken uit wil voeren. Hij is in staat om elke pijler te scheiden en voor Ferrari zal dat nuttig zijn", zo vertelt Vasseur tegenover The Times.

"Intern zal er maar weinig veranderen, behalve het feit dat Lewis zijn eigen volwassenheid en ervaring mee zal nemen naar ons team. Het zal het team helpen om op allerlei vlakken beter te presteren, omdat hij erg veeleisend is. We zijn in ieder geval ervaren genoeg om deze twee werelden (tussen zijn racecarrière en externe verplichtingen, red.) te scheiden."

Daarnaast zal de komst van Hamilton ook duidelijk maken hoe goed Charles Leclerc daadwerkelijk is. Met de komst van de zevenvoudig wereldkampioen krijgt Vasseur nu de mogelijkheid te werken met twee coureurs die hij al kende nog voordat zij hun huidige reputatie op hadden gebouwd. "Het is heel anders om iemand te managen (die je kende voordat hij beroemd was, red.). Ik heb dat tot nu toe alleen met Charles zo gehad. Ik ken hem namelijk al vanaf het karten met ART in 2012, dus ken ik hem nu een jaar of twaalf, misschien zelfs dertien."

"Dat ga ik nu met Lewis waarschijnlijk ook meemaken, want ik kende hem ook al toen hij nog geen wereldkampioen was. We hebben daardoor wel een andere relatie opgebouwd, denk ik. Ik heb wel het idee dat dit nuttig zal zijn voor me", zo sluit Vasseur af.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten wordt cruciaal voor Max Verstappen en Red Bull, vooral wegens een langverwachte update. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Overtreding? 'Red Bull onder vergrootglas in zaak rond illegaal F1-trucje'