Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Frederic Vasseur

Ferrari-teambaas reageert op geruchten rond Newey en komst Mercedes-kopstukken

Er gebeurt de laatste tijd veel bij Ferrari. Loic Serra en Jerome D'Ambrosio komen over van Mercedes, terwijl er ook nog steeds hardnekkige geruchten zijn rond Adrian Newey. Ferrari-teambaas Fred Vasseur reageert.

Newey Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stapt Adrian Newey in navolging van Loic Serra en Jerome D'Ambrosio over naar Ferrari? Daar wordt de laatste weken veel over gesproken. De topontwerper vertrekt bij Red Bull en hintte donderdag op een overstap naar een ander team. In dat geval zou hij net als Serra en D'Ambrosio, die overkomen van Mercedes, het management van de Scuderia versterken. Teambaas Fred Vasseur reageert op de geruchten rond Newey en legt ook uit welke rol D'Ambrosio gaat vervullen.

"Newey heeft een ongekend palmares", vertelt Vasseur tegenover Autosport. "Hij is de meest succesvolle engineer in de paddock, al weet ik niets van statistieken. Ik denk dat het zo is. Ik heb verder geen commentaar (over een overstap red.)."

Dan de komst van Serra en D'Ambrosio. Het laatstgenoemde kopstuk gaat Vasseur ondersteunen als Deputy Team Principal, al stelt de teambaas zelf dat D'Ambrosio niemand vervangt. "Jerome vervangt niemand, hij is een toegevoegde waarde voor het team. We verdelen de positie en hij gaat mij gewoon ondersteunen. Hij zal me weleens een schop onder mijn kont geven en dat heb ik ook nodig. Jerome heeft veel ervaring in de autosport en op het gebied van management. Hij is een goede aanwinst voor de toekomst."

Ook Serra verlaat Mercedes voor een avontuur bij Ferrari, maar volgens Vasseur heeft dat niets te maken met de overstap van Lewis Hamilton. Wel volgde er weer een pittig gesprek met Toto Wolff. "Ik denk dat Serra al voor Hamilton duidelijk was, ik weet het niet meer precies. Op een serieuze noot, er werken 1.500 mensen in ons team, dus dan is er verloop. Mensen komen en gaan en dat hoeven we niet persoonlijk op te nemen. Maar het is niet makkelijk."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"