Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ferrari-teambaas spot doorslaggevend verschil tussen Verstappen en Leclerc

Het is een lastig seizoen voor het Italiaanse team van Ferrari. Het is niet alleen de dominantie van Red Bull, maar ook de concurrentie van Aston Martin en Mercedes maakt dat de Ferrari-coureurs amper op het podium stonden de eerste negen races.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari heeft betere tijden gekend. De Italiaanse renstal staat op dit moment vierde in het constructeurskampioenschap, achter Aston Martin, Mercedes en Red Bull, dat op dominante wijze het kampioenschap leidt.

Het puntenverschil tussen Ferrari en laatstgenoemde is aanzienlijk: Ferrari heeft als team 154 punten gehaald en Max Verstappen heeft als coureur zelf al 229 punten op zijn naam staan in het kampioenschap. Max heeft in zijn eentje dus tot nu toe meer punten gehaald dan Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc bij elkaar.

Volgens Ferrari-teambaas Fred Vasseur moeten zijn beide coureurs nog verder ontwikkelen: "Carlos is snel en in balans, maar net zoals bij iedereen heeft hij nog marge om te groeien."

"Charles daarentegen is in staat om magie te leveren tijdens een kwalificatie en er echt bovenuit te steken. Maar af en toe gaat hij over de limiet van de bolide, ook wanneer de bolide niet kan geven wat hij wil. Hij wil altijd winnen, maar dan maak je ook fouten, zoals in het begin van het seizoen. Daar hebben we inmiddels samen over gesproken", aldus Vasseur tegenover de Corriere della Sera.

Verschil Verstappen en Leclerc

En op het gebied van het maken van fouten ziet de teambaas een duidelijk verschil tussen Charles en Max. Zo is de Nederlander een stuk zelfverzekerder nadat hij zijn eerste wereldtitel op zak had.

"Vanaf het moment dat Max kampioen geworden is, heeft hij bijna geen fouten meer gemaakt. De titels hebben hem een nieuw niveau van zekerheid gegeven."

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen