Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-teambaas waarschuwt Red Bull: "Denk niet dat ze daar klaar voor zijn"

Dit jaar levert Mercedes zijn motor aan vier teams in de Formule 1. Drie teams rijden rond met een Ferrari-motor. Voor het seizoen 2026 zijn er al zes motorleveranciers vertegenwoordigd met onder meer de nieuwe samenwerking tussen Red Bull en Ford. Maar als er geen nieuwe teams bijkomen dan de huidige tien, hoe gaat dit dan werken?

Volgens teambaas Fred Vasseur van Ferrari, het team dat ook motoren levert aan Haas en Alfa Romeo, zullen alle teams samen moeten gaan kijken hoe dit voor het seizoen 2026 wordt geregeld. "Ik denk zeker dat het niet mogelijk is om meer dan drie of vier teams per motorleverancier te hebben. Daar moeten we klaar voor zijn. Zoals Christian Horner (Red Bull-teambaas, red.) al zei, er is weinig tot geen geld te verdienen met het leveren van een motor aan klanten-teams", reageerde hij op een vraag van RacingNews365.

Fantastisch voor Formule 1

Vasseur geeft Red Bull en Audi, die in 2026 als motorleveranciers instappen, meteen wat advies. Beide teams staan er voor open om motoren aan klanten te leveren, maar Vasseur denkt dat dat in 2026 een lastig verhaal wordt. "Ik weet ook niet of nieuwe motorleveranciers er klaar voor zijn om aan meer dan één team te leveren." "Het is namelijk al een grote uitdaging om dit aan één team te doen als je in de Formule 1 stapt. Het betekent dat we gezamenlijk een compromis moeten zullen zoeken. Maar dat gaat goed komen."

Horner: "Het zegt iets over de sport"

Christian Horner is in ieder geval bij met de komst van nieuwe motorfabrikanten. "Het is fantastisch voor de Formule 1. Het zegt iets over hoe de sport er nu voor staat, dat andere motorleveranciers willen instappen." "Voor 2026 moeten we zorgen dat de motorregels en de reglementen voor het chassis duidelijk zijn. Dit overstijgt het individuele belang van teams. We moeten samen ervoor zorgen dat alles aan de verwachtingen voldoet."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'