Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari-teambaas: "Wagen moet betrouwbaarder worden"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto blikt met gemengde gevoelens terug op de twee testweken in Barcelona. Natuurlijk bleek de SF90 snel, maar nog niet alles was pais en vree.

"De SF90 is een perfect uitgebalanceerde wagen. Zowel in snelle als langzame bochten loopt de auto geweldig. Echter is er nog genoeg ruimte voor verbetering. De wagen zal nog sneller moeten worden om de concurrentie voor te blijven en het belangrijkste punt dat verbeterd moet worden is de betrouwbaarheid van de wagen."

Binotti werd ook veelvuldig gevraagd naar zijn nieuwe rol als teambaas van Ferrari. Hoe voelt het nu om zo'n grote renstal aan te sturen en hoe wil hij zijn functie gaan bekleden? "Ik voel mezelf als een dirigent van een orkest op het moment. Overal moet ik alles aansturen en daarnaast is mijn privéleven ook flink veranderd sinds dat ik ben aangesteld als teambaas. Je treedt als Ferrari-teambaas een stuk meer op de voorgrond dan dat ik voorheen gewend was. Toch ervaar ik de druk niet als een negatieve verandering, ik kijk er naar uit om het seizoen in te gaan als teambaas", aldus Binotto tegenover Italiaanse media. Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"