© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Ferrari-teambaas: "We kunnen veel beter"

17 mrt. 11:30 Joe van Burik 0 reacties
Sebastian Vettel en Charles Leclerc konden het tempo van Mercedes en Max Verstappen niet volgen in de eerste Grand Prix van 2019 in Australië. Mattia Binotto snapt nog niet waarom.

"Dit is niet wat we hadden verwacht. Sinds de trainingen op vrijdag konden we de juiste afstelling niet vinden", analyseert Binotto voor de aanwezige pers in Melbourne.

"We begrijpen nog niet wat er mis is, maar zijn er zeker van dat de auto hier nog niet het volledige potentieel heeft kunnen laten zien. We kunnen veel beter. Ik weet zeker dat als we de data analyseren, we zien waar het aan ligt."

Vettel finishte de race als vierde, Leclerc als vijfde. De Monegask was in de slotfase sneller dan zijn Duitse teamgenoot, maar kreeg geen toestemming hem te passeren. Ook mocht Leclerc geen verse banden halen om een gooi te doen naar het extra WK-punt voor de snelste ronde.

Binotto verklaart: "Als je een pitstop maakt, is dat een risico. We wilden gewoon de auto thuisbrengen en punten scoren. Soms zijn er races waarin je niet de beste bent maar nog wel gewoon wilt scoren. Dat was onze keuze. Die gaan we nog wel opnieuw bekijken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen